Fenerbahçe, bu sezon oynadığı bütün maçları kazanan Feyenoord'u Emmanuel Emenike'nin attığı golle 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı

Kadıköy'den geçit yok!

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A grubunda mücadele eden Fenerbahçe gruptaki ikinci maçında sezona beklentilerin çok üstünde başlayan Feyenoord’u konuk etti. Manchester United’ı Amsterdam’da mağlup eden rakibini yenmek Fenerbahçe için gruptan çıkma yolunda önemli bir adım olacaktı. Advocaat son haftaların kazanan onbirinde zorunlu bir değişiklik yapmıştı. Cezasını bu maçla tamamlayacak olan Volkan Şen’in yerine Sow sahadaydı.

Fenerbahçe alışılageldiği gibi maça istekli başladı. Ancak karşısında son 9 resmi maçını da kazanmış, üstelik bu maçlarda sadece 3 gol yemiş bir takım vardı. Dolayısıyla da sarı lacivertliler ne kadar iştahlı oynasalar da 3. bölgede etkili olamıyordu. Pozisyon üretemeyen Fenerbahçe’nin yardımına eski dost yetişti. Dirk Kuyt’ın kaptırdığı topla hareketlenen Ozan Tufan, son haftaların formda ismi Emenike’yi gördü. Nijeryalı yıldızın sağ çaprazdan yaptığı vuruş yan direğe çarparak ağlarla buluştu. Sezon başı hazırlıklarını doğru yapamayan Fenerbahçe’nin bu seneki kronik sorunu ilk yarım saat geçtikten sonra yaşanan fiziksel düşüş ve neticesinde takımın boyunun uzaması. Ancak oyuncuların ekstra motivasyonu ilk yarının sonlarında Feyenoord’un bu zaaftan faydalanmasına izin vermedi ve Fenerbahçe ilk yarıyı rakibine pozisyon vermeden bitirmeyi başardı.

Devre arasında dinlenen Fenerbahçeli oyuncular ikinci yarıya tempolu başladılar ve ilk çeyrek saatte farkı ikiye çıkaracak fırsatları yanlış son pas tercihleri ya da beceriksiz son vuruşlarla harcadılar. Bilal Başakçıoğlu’nun oyuna girmesi oyunun dengelerini bozdu. Feyenoord artık Fenerbahçe ceza sahasının etrafında daha fazla gözüküyordu. Advocaat Bilal Basacikoğlu’nun girmesinin ardından oyundan düşen ve sarı kartı da olan Hasan Ali’nin yerine İsmail Köybaşı’nı, hemen ardından da Emenike’nin yerine Van Persie’yi oyuna alarak oyunun kontrolünü yeniden ele almak istedi. 78’de kaleci Volkan’dan aldığı topu müthiş bir süratle rakip ceza sahasının içine kadar taşıyan Lens, şut çekmek yerine uygun durumda olan Van Persie’ye pas atsa maçın son çeyreği tüm fenerbahçeli sporseverler için daha rahat geçecekti. 86’da sakatlanan Lens’in yerine oyuna Alper girdi. Maçın uzatma dakikalarına topu rakip yarı sahada tutmayı başaran Fenerbahçe tek golle hanesine 3 puanı yazdırken sezona sükseli başlayan rakibine de ilk mağlûbiyetini yaşatıyordu. Bu fiyakalı galibiyetle grup liderliğine yükselen Fenerbahçe, Pazar günü Osmanlı’yı da yenerse Avrupa’dan sonra memlekette de kaybolan itibarını geri kazanıp geleceğe umutla bakabilir.