Süper Lig'in 18. haftasında dev derbi heyecanı yaşanırken Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti ve üst üste 7. galibiyetini aldığı Süper Lig'in zirvesinde en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 4'e çıkardı.

Kadıköy'e lider giden Galatasaray farklı kazandı
Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 18. haftasında oynanan dev derbinin galibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-0 yenmeyi başardı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 39'a yükselterek liderliğini sürdürdü. Galatasaray'la arasında 4 puan farkı olan Fenerbahçe ise 35 puanda kalarak ikinci sırada yer aldı.

Gelecek hafta Galatasaray sahasında Hatayspor'u konuk edecek. Fenerbahçe de deplasmanda Gaziantep FK'yla karşılaşacak.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Mücadelenin 70. dakikasında oyuna giren İrfan Can Kahveci, 85. dakikada Dubois'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Devamında pozisyonu VAR'da inceleyen hakem Halil Umut Meler, sarı kartı iptal ederek kırmızı kart gösterdi. İrfan Can'ın oyundan atılmasıyla Fenerbahçe mücadelenin geri kalanını 10 kişi tamamladı.

ÜST ÜSTE 9. GALİBİYET

Cimbom, derbiyle birlikte 7’si lig, 2’si de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere üst üste 9. galibiyetini elde etti. Aslan bu süreçte ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe’yi, Türkiye Kupası'nda da Ofspor ve Ankara Keçiörengücü'nü yendi.

KUNTZ TRİBÜNDEN İZLEDİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan mücadeleyi A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, tribünden takip etti. Kunz’a TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop eşlik etti.