Kadıköy'ün en önemli yeşil alanlarından biri olan Söğütlüçeşme’ye 108 ticari alan inşa etmesine karşı çıkan ve Kadıköy Kent Dayanışması’nın çağrısıyla TCDD'nin Söğütluçesme'deki arazisinin önünde toplanan yurttaşlar, “Haydarpaşa Garı işlevsiz bırakılarak Söğütlüçeşme’yi trenlerin son durağı yapmak istiyorlar” dedi.

Kadıköy Kent Dayanışması: Söğütlüçeşme’de yaklaşık 250 ağaç kesildi

İsmail ARI

Kadıköy Kent Dayanışması’nın çağrısıyla yurttaşlar, TCDD'nin Söğütluçesme'deki arazisinin önünde toplandı.

TCDD’nin Kadıköy'ün en önemli yeşil alanlarından biri olan Söğütlüçeşme’ye 108 ticari alan inşa etmesine karşı çıkan Kadıköylüler, paravanlarla çevrilen alanda yaklaşık 250 ağacın kesildiği vurguladı.

Yapılan açıklamada, "Bu cinayeti kınıyoruz" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Paravanla çevrelenmiş bu alanda neler yapıldığını sizlere anlatmak istiyoruz.

Kadıköy’ün son kalan yeşil alanlarından biri olan Söğütlüçeşme Tren İstasyonu’nu çevreleyen yaklaşık 100 bin metrekarelik alana siyasal iktidar özel sektör eliyle Gar, AVM ve Otopark Projesi yapmak için 250 ağacı keserek yok etmiştir. Sayarak belirlediğimiz kalan son 250 ağacın kesilmesini, yağma ve talanı önleyebiliriz.

Paravanlarla gizlenen içeride ruhsatsız bir biçimde yeni bir viyadük yapımı sürmektedir.

Haydarpaşa Garı işlevsiz bırakılarak Söğütlüçeşme’yi trenlerin son durağı yapmak istiyorlar. AKP’nin rant ve talana dayalı projenin hayata geçmesini önleyemezsek deniz ulaşımı tali kılınarak Minibüs, Otobüs, Metrobüs, Marmaray, hızlı Tren gibi ulaşım araçlarının tümü bu bölgeye yüklenecektir.

Bunların hiç birisi İstanbul ve Kadıköy ulaşım gerçekliğinin düşünülmediğini gözler önüne sermektedir.

Bu proje aslında yandaş mütahitlere kaynak aktarmayı hedeflemektedir."