İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasını basan ve tehditler savuran Prof. Dr. Bülent Arı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi de Arı'nın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Kadın akademisyeni tehdit etmişti: Prof. Dr. Bülent Arı hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı hakkında, kadın akademisyenin odasını basıp tehditte bulunduğu için soruşturma başlatıldı.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bülent Arı, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde eski doktora öğrencisi de olan kadın akademisyen Ş.K.’nin odasını basıp, “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” diyerek tehdit etti.

İkili arasında yaşanan tartışma sırasında Bülent Arı, odada bulunan eşyalara da zarar verdi. Olayı duyanlar durumu üniversite güvenliğine ve polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Arı'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Burada ifadesi alınan Arı, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Arı’nın çalıştığı İstanbul Üniversitesi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, Arı hakkında üniversite tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, ‘tüm tedbirlerin alındığı’ belirtilerek, “Süreç, hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

SBF: GÖREVİNDEN GEÇİCİ OLARAK UZAKLAŞTIRILDI

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bülent Arı’nın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

BirGün’ün edindiği bilgiye göre okuldan 3 ay uzaklaştırılan Arı, bugün kampüse girme girişiminde bulunsa da içeriye alınmadı.

“HER ZAMAN CAHİL HALKA GÜVENDİM”

Bülent Arı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken katıldığı canlı yayında sarf ettiği sözlerle gündeme gelmişti.

Programda “Okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim” diyen Arı, eleştiriler sonrasında Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden istifa etmek zorunda kalmıştı.

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Cahil halka daha çok güveniyorum” diyen Bülent Arı’ya sert sözlerle yüklenmiş, “Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Gerizekalılığın da bir düzeyi var” ifadelerini kullanmıştı.