İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı, eski doktora öğrencisi de olan bir kadın akademisyenin odasını basıp, "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehdit etti. Saldırgan profesör gözaltına alınıp, serbest bırakıldı.

Kadın akademisyenin odasını basan profesör, serbest bırakıldı
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Bülent Arı, Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasını basarak, "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehditte bulundu.

DHA'nın haberine göre olay dün öğle saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi’nde meydana geldi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bülent Arı, eski doktora öğrencisi olan ve şu anda Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Ş.K. isimli kadın akademisyenin odasına gelerek "Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım" diyerek tehditte bulundu.

İkili arasında yaşanan tartışma sırasında Bülent Arı, odada bulunan eşyalara da zarar verdi. Olayı duyanlar durumu üniversite güvenliğine ve polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Prof. Dr. Bülent Arı'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Burada ifadesi alınan Bülent Arı, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.