Üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü öldüren erkek Günhan Öztürk, "canavarca hisle kasten öldürme" talebine karşın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anne Tütüncü, isyan etti: Ağırlaştırılmış müebbet cezası bekliyorduk

Kadın cinayetinde "canavarca his" yok sayıldı, anne isyan etti

BERKAY SAĞOL

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrencisi Zülal Tütüncü, yaklaşık 3 yıl önce Günhan Öztürk adlı erkek tarafından kılıçla öldürüldü. Davanın karar duruşması bugün İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tütüncü Ailesi avukatlarının "canavarca hisle kasten öldürme" talebine karşın sanığa "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Kararın ardından BirGün'e konuşan Zülal'in annesi Bedriye Tütüncü, "Ağırlaştırılmış müebbet cezası bekliyorduk. Aldığı cezanın 3'te 2'sini yatıp çıkacak. Karara itiraz edeceğiz ve ağırlaştırılmış müebbet cezası alana kadar mücadele vereceğiz" dedi.

"CANAVARCA HİS" İÇİN NE YAPMASI GEREKİYORDU?

Kadın Meclisleri duruşma öncesinde açıklama yaparak, şunları kaydetti: "Bir önceki duruşda savcı mütalaasını sadece kasten öldürmeden verdi. Zülal’in öldürülüş şekli canavarca his değil midir? Failin ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanması için daha ne yapmış olması gerekiyor? Adaleti sağlamak, yasaları etkin bir biçimde uygulamak bu kadar zor olmamalı."

"PLANLI BİR CİNAYET OLDUĞU BELLİ"

Kararın ardından BirGün'e konuşan Zülal'in annesi Bedriye Tütüncü, müebbet kararına itiraz edeceklerini ve temyize götüreceklerini söyledi. Karara isyan eden anne Tütüncü, "Ağırlaştırılmış müebbet cezası bekliyorduk. Aldığı cezanın 3'te 2'sini yatıp çıkacak. Karara itiraz edeceğiz ve ağırlaştırılmış müebbet cezası alana kadar mücadele vereceğiz" dedi.

Kızının planlı bir cinayet ile ödürüldüğünü kaydeden anne Tütüncü, şunları söyledi:

"Canavarca hislerle işlenmiş bir cinayet var biz ağırlaştırılmış müebbetin altında hiçbir cezayı kabul etmiyoruz. Bizim kızımız olmasa başka birini de öldürebilirdi. Birini öldürmeyi kafasına koymuş. Sanık, kendine ilk geldiği an Zülal'i öldürdüğünü düşündüğünü açıklamış. Planlanmış olmasa neden ilk Zülal'i düşünsün. Mahkeme bunu göz önünde bulundurmuyor.

Biz buna kızıyoruz. Sanık hapisten tekrar çıkarsa başka cinayetler işlemeyeceğine kim garanti verebilir? Bugüne kadar ağzından bir kere bile pişmanlık kelimesi çıkmadı. Bugün son anda 'keşke böyle bir olmasaydı' dedi. Zülal bizim tek evladımızdı. Biz evladımızı kaybettik. Bizim anne baba olma hakkımızı elimizden aldı. Karardan hiç memnun değiliz. Biz ağırlaştırılmış müebbet bekliyorduk. Kararı temyize götüreceğiz ve ağırlaştırılmış müebbet çıkana kadar davanın peşini bırakmayacağız."