İzmir’de bir kadın evli olduğu erkek tarafından öldürülürken akademisyen Ayşe Y. darp edildi. Kars’ta ise evli olduğu kadını katleden Barış Alkan hakkında iyi hal indirimi uygulanmaması kararına mahkeme başkanı karşı oy verdi. Böylece yargının durumu tekrar göz önüne serildi

Kadın cinayetlerine her gün yenisi ekleniyor: Yargı yine kayıtsız

Ülke her gün bir kadın cinayeti ya da kadına yönelik şiddet haberiyle uyanmaya devam ediyor. Evli olduğu erkek İbrahim Tekin tarafından “Seni beğenmiyorum” denilerek darp edilen Filiz Tekin bayıldıktan sonra hastaneye götürülmedi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı, Kars’ta geçen yıl yine evli olduğu kadını katleden Barış Alkan hakkında ‘iyi hal indirimi’ uygulanmaması kararına karşı oy verdi. Karşı oy gerekçesi olarak da ölen kadının sanığı aldattığına yönelik kendi iç dünyasındaki kurgusunun sinkaflı sözlerin etkisiyle birleşmesi olarak gösterdi. Oysa olayın tanıklarının bu yönde bir beyanı bulunmuyor. Öte yandan Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir öğretim görevlisi, başka bir akademisyeni darp etti. Akademisyen kadın hakkında ‘hayati tehlikesi bulunduğuna’ ilişkin rapor düzenlenirken öğretim görevlisi tutuklandı.

Kars Sarıkamış’ta geçen yıl evli olduğu erkek tarafından katledilen 8 aylık hamile Sezen Alkan’ı öldüren Barış Alkan, yargılandığı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 21 Kasım’da görülen duruşmada katil Alkan’a iyi hal uygulanmazken mahkeme başkanı karara ilişkin kullandığı karşı oyda sanığa ‘tahrik indirimi’ uygulanması gerektiğini bildirdi. Başkan, öldürülen kadının, katil erkeğe sürekli ‘sinkaflı sözler’ sarf ettiğini iddia etti. Sanığın Sezen Alkan’ın kendisini aldattığına yönelik kendi iç dünyasındaki kurgusunun ‘sinkaflı’ sözlerin tesiriyle birleştiğini öne süren mahkeme başkanı, bu nedenle haksız tahrik uygulanması gerektiğini belirtti. Tanıklar ise ifadelerinde genç kadının katil Alkan’ı aldattığı veya hakaret ettiği yönünde bir beyanda bulunmadı.

Gerekçeli kararda, neden tahrik indirimi uygulanmadığına dair ise “Sanığın sadece eşinin kendisini aldattığını düşündüğünü söylediği, somut bir delilin olmadığı anlaşılmıştır” denildi.

Tanık ifadelerine yer verilen gerekçeli kararda, “Sanık Barış’ın kovuşturma aşamasında mahkememizdeki savunmalarında eşinin kendisini aldattığına yönelik hiçbir beyanda bulunmadığı görülmüş, ayrıca savcılık ifadesi ile Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusunda hiç bahsetmediği halde bu defa mahkememizdeki savunmasında eşinin olay sırasında kendisine hakaret ettiğini söyleyerek çelişkili savunma yaptığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Şüpheli ölüm dosyası yeniden açıldı

İstanbul Sefaköy’de geçen yıl iş yerinin üçüncü katından düşerek ölen Aysun Yıldırım’ın 2018 Eylül ayında kapatılan dosyası ailesinin itirazı üzerine yeniden açıldı. Yapılan DNA incelemesinde Yıldırım’ın 3 tırnağında bir kişiye ait DNA bulgularına rastlandı. DNA’ların ise çalıştığı iş yerinin müşterisi olan, ayrıldığı erkek arkadaşı O.T’ye ait olduğu saptandı. Ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren’in savcılığa yaptığı başvurunun ardından yurt dışına çıkış yasağı konulan O.T hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Süren, dosyada eksiklikler olduğuna dikkat çekti.

Darp edilen kadın yaşamını yitirdi, erkek tutuklandı

kadin-cinayetlerine-her-gun-yenisi-ekleniyor-yargi-yine-kayitsiz-662019-1.

İzmir Ödemiş’te evli olduğu erkek İbrahim Tekin tarafından ‘bakımsız’ olduğu gerekçesiyle darp edilen Filiz Tekin, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 6 Aralık Cuma günü yaşanan olayda eve alkollü olarak gelen İbrahim Tekin ‘Seni artık beğenmiyorum. Neden bakımlı değilsin’ diyerek, kadını dövdü. Bayılan kadını hastaneye götürmek yerine bir odaya yatıran katil Tekin, çocuklarına da teyzeleriyle görüşmeyi yasakladı. Çocuklardan Osman, bir arkadaşının telefonundan durumu teyzelerine bildirdi. Bunun üzerine eve giden 3 kız kardeşi, Filiz Tekin’i çağırdıkları ambulansla hastaneye götürdü. 8 gün hastanede kalan ve durumu kritik olan Tekin’in, önceki gece saatlerinde hayatını kaybetti. Filiz Tekin’in kardeşlerinin şikâyeti üzerine gözaltına alınan İbrahim Tekin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kadını darp eden öğretim görevlisi tutuklandı

Konya Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu, bir arkadaşının oturduğu sitede araç parkı yüzünden tartıştığı akademisyen Ayşe Y.’yi darp edip kaburgalarını kırdığı için ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen Göksu ifadesinde, Ayşe Y.’nin bir araca çarparak yere düştüğünü iddia etti.

kadin-cinayetlerine-her-gun-yenisi-ekleniyor-yargi-yine-kayitsiz-662020-1.

Olay, 17 Kasım’da merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi’ndeki bir sitenin otoparkında meydana geldi. Göksu, birtakım eşya almak için kendisi gibi akademisyen olan Süheyla B.’nin oturduğu siteye gitti. Eşyaları aracına yükleyen Göksu, Ayşe Y.’nin otomobilini otopark çıkışına park etmesi nedeniyle çıkamadı. Otomobilinin yanına gelen Ayşe Y. ile Süheyla B. arasında tartışma çıktı. Göksu, Ayşe Y.’yi darp etti. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Ayşe Y. ifadesinde, “İsmini bilmediğim bu bayan bana hakaretler etmeye başladı. Ben de kendimi savunmak için ona bir şeyler söyledim. Bunun üzerine Fevzi Altan Göksu eliyle ve tekme atarak beni darp etti” dedi.

Ayşe Y.’nin sağlık durumu hakkında, hayati tehlikesinin olduğu üzerine adli muayene raporu düzenlendi. Bu raporun ardından Göksu, 2 Aralık’ta gözaltına alındı. Göksu polis ifadesinde suçlamaları kabul etmezken Ayşe Y.’nin düşüp kendisini yaraladığını ileri sürdü. 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Göksu, basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceğine ait rapor bulunduğunu belirterek, suçun ‘katalog’ suçlardan olması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

DHA