Hülya Şellavcı’nın ölümüyle ilgili 12 polis hakkında 'ihmalleri bulunduğu' sebebiyle hapis cezası istenerek iddianame hazırlandı. 2 kadın katilinin de duruşmaları ertelendi.

Kadın cinayetlerine yargı sessiz kalıyor

HABER MERKEZİ

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Kadınları katleden erkekler dün hâkim karşısına çıkarak savunmalarını yaptı. Katillerin yargılandığı 2 duruşma da ertelendi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde birlikte yaşadığı, 3 aylık hamile olan 19 yaşındaki Hazal Alpyörük’ü, 97 bıçak darbesiyle öldüren Kadir Meşe dün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Kadir Meşe’nin avukatı savunma yaparak, "Müvekkilimin uzun süre uyuşturucu kullanmasından dolayı psikolojisinin yerinde olmadığını düşünmekteyiz. Bu sebeple akıl ve ruh sağlığı hastanesine sevk edilerek rapor almasını talep ediyoruz. Müvekkilim 7 veya 8 kez koğuş değiştirdi. Ruh sağlığı yerinde değil. Bu nedenle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Bartın'da, 25 yaşındaki Azize Gülmez'i çalıştığı iş yerinde tabancayla öldürdükten sonra, iş arkadaşını da yaraladığı için 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis istemiyle tutuklu yargılanan 31 yaşındaki Ercan Özkavlak dün hâkim karşısına çıktı. Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya SEGBİS ile bağlanan Özkavlak, "Ben kesinlikle öldürmek için gitmedim. Bana küfretti ve yüzüme tükürdü, çok pişmanım" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, Bartın Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun davaya müdahillik talebini reddetti. Heyet, ayrıca, sanık avukatının, olay günü yaşanan arbede sırasında müvekkilinin yaralanıp yaralanmadığının tespiti için hastaneye sevk talebini de reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma ertelendi.

***

12 polis memuru hakkında 'ihmal'den hapis istemi

İzmir'de boşanma aşamasındaki Kaffar Yeğin tarafından öldürülen 52 yaşındaki Hülya Şellavcı Yeğin'in ölümüyle ilgili 12 polis hakkında 'ihmalleri bulunduğu' gerekçesiyle 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, Kaffar Yeğin'in verilen tedbir kararında birden çok ihlali olmasına rağmen şüpheli olan polis memurlarının görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme gösterdiklerine yer verildi.