Kadın katiline tahrik indirimi!

Haber Merkezi

Ankara’da evli olduğu 43 yaşındaki Sibel Köksal’ı katleden İbrahim Köksal’a tahrik indirimi uygulayan mahkeme, yalnızca 22 yıl hapis cezası verdi. Sanık, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mamak ilçesinde 2 Eylül 2020’de meydana gelen olayda İbrahim Köksal, kendisini aldattığı bahanesiyle Sibel Köksal’ı kabloyla boğarak ve ardından bıçaklayarak öldürdü. Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada savcı, bir kez daha sanığın haksız tahrik indirimiyle “tasarlayarak eşe karşı kasten öldürmek” suçundan cezalandırılmasını istedi.

HEP BENZER SAVUNMALAR

Sibel Köksal’ın ailesinin avukatı Hürriyet Sümer ise sanığın cinayeti tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlediğini, tüm delillerin bunu gösterdiğini belirtti. Sümer, “Tüm kadın cinayetlerinde benzer savunmalar yapılıyor. Bu savunmaların nedeni tahrik ve takdir indirimi almak. ‘Aldattı’ denilerek kadın cinayetleri haklı gösterilmeye çalışılıyor. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını, hiçbir indirim uygulanmamasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, oyçokluğuyla sanık İbrahim Köksal’a “tasarlayarak eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 29’uncu maddesi doğrultusunda haksız tahrik indirimi uygulanarak 22 yıla indirildi. “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçundan da 2 yıl ceza alan katil, toplam 24 yıl hapis cezası aldı.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Sibel Köksal’ın babası Hikmet Çetin karara tepki gösterdi: “Cinayetten 22 yıl ceza verdi. Ben bu cezaya razı değilim. Biz bu karara itiraz edeceğiz. Bir de benim çocuğuma kötü bir kadınmış gibi iftira atıyorlar. Bu cezayı kabul etmiyoruz.”

Avukat Hürriyet Sümer ise “Bizim üzüldüğümüz 29’uncu maddenin uygulanmasıdır. Bir boşanma nedeni olan sadakat yükümlülüğüne aykırılık iddiasının, tasarlanarak işlenen cinayette tahrik nedeni sayılması kabul edilemez. Umarım bu karar istinaftan döner” diye konuştu.