Adana'da yaşayan Hülya Güllüce'yi katleden Abdullah Kaya'ya önce müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, Hülya Güllüce'nin 'sadakatsiz' olduğu kanısıyla Abdullah Kaya’nın cezasını 18 yıla indirdi.

Kadın katilinin cezasında bir indirim gerekçesi: Sadakatsiz
Hülya Güllüce'yi katleden Abdullah Kaya. (Fotoğraf: DHA)

Haber Merkezi

Adana’da yaşayan 39 yaşındaki Hülya Güllüce'yi 2 sene önce öldüren 63 yaşındaki Abdullah Kaya'nın davasında dün karar çıktı. 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Kaya, Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında savunma yaptı. Kaya, savunmasında "Kendimi kaybettim, mutfaktaki tabancayı aldım. Kızımın olayı görmemesi için odasının kapısını telle bağladım. Daha sonra maktule ateş ettim" dedi. Kaya, Hülya Güllüce’nin kendisini spor hocası Ç.D. ile aldattığını da iddia etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kaya'yı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra heyet, Güllüce'nin sadakat yükümlülüğe aykırı davrandığını belirterek, 'haksız tahrik' indirimi uygulayıp, sanığın hapis cezasını 18 yıla indirdi.

KARAR İSTİNAFA TAŞINDI

Duruşmanın ardından açıklama yapan Hülya Güllüce’nin ailesinin avukatı Oya Tekin, "Dosyanın sevk maddesi, 'kasten öldürme' suçundandı. 2 yıl önce biten bir ilişki var. Hülya, ayrılmak istediğini defalarca söylüyor. Sanık, bunu bir türlü kabul etmiyor. Hatta sanığın beyanında geçtiği gibi yataklar dahi ayrılmış. İlişkisi olduğunu da karşı tarafa söylüyor. Hülya'yı ölümle tehdit ediyor. 'Ya benimsin ya da kara toprağın' düşüncesiyle işlenmiş bir cinayet. Ayrıca cinayette 'tasarlama' da vardı. Sanık cinayeti adım adım tasarlamış. Fakat tasarlama dikkate alınmadığı gibi bir de haksız tahrik hükümleri uygulandı. Kızının odasının kapısını cinayet öncesi telle bağlaması, mutfakta silahı saklaması tasarlamaya yönelik hareketler. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıkması gerekiyordu. Karar istinafa gitti” dedi. Hülya Güllüce’nin annesi Arife Güllüce de sanığın en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, "Bu kararı hiç beklemiyordum" diye konuştu.

***

BU İNDİRİMİ İLK DEĞİL

•Gizem Canbulut, Eren Yıldız tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Yıldız’a indirim uygulayarak, 20 yıl hapis cezası verdi.

•Sibel Köksal, İbrahim Köksal tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Köksal’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına “haksız tahrik” indirimi uyguladı, ceza 24 yıla düştü.

•Hanife Babayiğit, Mesut Babayiğit tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Mahkeme, Babayiğit’i “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza indirimlerle 20 yıla düşürüldü.