Kadın katilleri nerede?

Haber Merkezi

Her gün en az 1 kadın erkekler tarafından katlediliyor. Uygulanmayan, eksik kararlar kadınları korumazken cezasızlıktan güç alan failler aramızda dolaşıyor. Diyarbakır'da eski 24 yaşındaki M.S. tarafından pazar günü öldürülen 21 yaşındaki Meryem Sevim’in cenazesi dün toprağa verildi. Katil M.S. ise 13 Kasım’dan bu yana kayıp.

Olay 13 Kasım Pazar günü Kayapınar ilçesinde meydana geldi. M.S., Meryem Sevim’in bulunduğu kafeye gitti. Katil erkek, genç kadını öldürürken olayın ardından kaçtı.

İzmir'de temmuz ayında boşanma aşamasında olduğu Ezgi Zerkin'i katleden Deniz Özarslan, yaklaşık 4 aydır bulunmadı.

KATİL ERKEK 4 AYDIR BULUNMADI

İzmir'de boşanma aşamasında olduğu Ezgi Zerkin'i katleden Deniz Özarslan, yaklaşık 4 aydır bulunmadı. 28 Temmuz’dan bu yana kaçan Özarslan’ın bulunması için kadın dernekleri geçen günlerde, 17 kentte duvarlara ve direklere “Ezgi’nin katili aranıyor” afişleri yapıştırdı.

KADINI ÖLDÜRDÜ KAYIP BAŞVURUSU YAPTI

Kadın cinayetinde adres bu defa Muğla oldu. 23 Ekim’de evli olduğu Sevim Çet hakkında kayıp başvurusunda bulunan Özgür Çet isimli erkek cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. 43 yaşındaki Özgür Çet, 35 yaşındaki Sevim Çet hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili delil toplarken, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Bozyer Mahallesi Çırpı mevkiinde kayıp şahsın olduğu düşünülen kısmi deri parçası ve iskelet bulundu. Yapılan DNA testinden sonra bulunan iskelet ve deri parçalarının Sevim Çet'e ait olduğu tespit edildi. Teknik ve fiziki takip ve çiftin evinde yapılan incelemelerin ardından Özgür Çet cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Katil, cinayeti itiraf etti.
Polisteki işlemlerinin ardından katil Çet, adliyeye sevk edildi.