Tarikatların ülkeyi karanlığa mahkum ettiğini hatırlatan kadın örgütleri ve sol partiler ülkenin dört bir yanında sokağa çıktı: Ülkemizin geleceği için tarikatlar ve rant kapısı olan iktidar ülkeden defedilmelidir.

Kadın örgütleri ve sol partiler sokağa çıktı: Tümden defedelim
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

Hiranur Vakfı’nda yaşanan ve ülkeyi sarsan çocuk istismarı yurdun dört bir yanında protesto edildi. Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla İstanbul Kadıköy’deki Karaköy iskelesinde bir araya gelen kadınlar, "Faillerin, istismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.


"Kutsal ailelerinizde cinayet var" diyen kadınlar, "Aileleriniz yerin dibine batsın. Bize aile dediğiniz istismar ve şiddet yuvalarını kabul etmiyoruz. Suçu işleyenlere hiçbir şey olmayacağını biliyoruz. Çocuklarımızı karanlığa hapsetmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 45 çocuğun istismar edildiği Ensar Vakfı ile protokol yenilediğini hatırlatan kadınlar şunları söyledi: "Kadınlara ve çocuklara ölümden ve istismardan başka hiçbir şey getirmeyen düzeninizi kabul etmiyoruz. Suç ortağısınız."

PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ

SOL Parti Ankara İl Örgütü de Keçiören’de bulunan Hiranur Vakfı önünde eylem yaptı. Tarikat ve cemaat yurtlarının, ülkenin geleceğini kararttığı belirtilen eylemde, Hiranur vakfına “Tarikat İktidarını Gönderelim” yazılı pankart asıldı. Eylemde konuşan partililer, tarikat-cemaat yurtlarına gençlerin mahkum edildiğini, ülkenin geleceğinin tarikat cemaat karanlığına peşkeş çekildiğini dile getirdi.

Vakıf önünde eylem yapan SOL Partililerin yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:

“Günlerdir ülkenin üzerine karabasan gibi çöken, çocuklarımızın geleceğini karartan tarikatların, cemaatlerin yuvası. Hiranur gibi tarikatlar çocuklarımızı karanlıklarına mahkum ediyor. Tarikatlar ve cemaatlerin önü yıllardır açılarak solun önü kesildi. Tarikatlar cemaatler büyütülürken sola balyoz harekatları yapıldı. Bu tarikatlar toplumun bataklığıdır. Bu bataklık yıllardır bürokrasisiyle, hükümetiyle her dönem beslendi. Ülkenin geleceği, çocukların geleceği peşkeş çekildi. Biz bu karanlığa teslim olmayacağız.

SAHİP ÇIKALIM

Bu ülkeyi bu halkı sahipsiz sananlar unutmasın ki bu karanlık düzeni başınıza yıkmak için onuruyla emeğiyle geçinen gençlerimiz, kadınlarımız ülkeye de halka da sahip çıkacak. Bu memlekete laiklik, adalet, sol gerek.

Bu ülkenin çocuklarını, gençlerini tarikat yurtlarına mecbur edenler unutmasın ki bu ülkenin geleceğini karanlığa mahkum ediyor. Geleceğimize sahip çıkmak için karanlık düzeninizle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Öte yandan Muğla, Gebze, Kayseri gibi pek çok ilde de demokratik kitle örgütleri, sol partiler ve sendikalar tarikatlara ve hükümete yönelik eylem ve basın açıklamaları gerçekleştirdi.

***

Karanlığa karşı birlikte yürüyelim

SOL Parti, Ankara Sincan’da ilçe örgütünü kurdu. Açılışta SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen bir konuşma yaparak Sincan halkını birlikte yürümeye çağırdı. İşleyen, konuşmasında Hiranur vakfında ortaya çıkan skandala da değinirken, “Ülkenin kadınlarını, çocuklarını ezen bu harami saltanatı ile mücadele edeceğiz” dedi.

Önder İşleyen’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Bugün SOL Parti Sincan’da yürüyüşünü başlatıyor. Karanlığa boğulmak istenen bu memleketin her bir karesinde solun sesini yükseltmeye ihtiyacımız var. Solun sesini yükseltmek memlekete sahip çıkmaktır. 6 yaşındaki çocukların boğulduğu karanlığa isyan etmektir. Bu ülkenin emekçilerinin yoksul insanlarının hakkına sahip çıkmaktır. Biz Sincan’da, memleketin her köşesinde bu karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz.”