Animasyon dizi 'Rick and Morty'nin yaratıcılarından Justin Roiland, kadına şiddet suçlaması nedeniyle dizi ekibinden çıkarıldı.

Kadına şiddetle suçlanan Rick and Morty'nin yaratıcılarından Justin Roiland kovuldu

ABD TV kanalı Adult Swim, eski kız arkadaşına yönelik şiddet suçlamalarıyla ilgili kendisini savunmaya hazırlanan 'Rick and Morty'nin yaratıcılarından Justin Roiland'ı dizi ekibinden çıkardı.

Kanal yaptığı açıklamada, Emmy ödüllü animasyonun ana karakterleri Rick ve Morty'yi seslendiren Roiland'ın dizinin 7'nci sezonunda yer almayacağını duyurdu.

Salı günü yapılan açıklamada "Adult Swim, Justin Roiland ile ilişkisini sonlandırdı. Yetenekli ve özverili ekibimiz yedinci sezon için çok çalışıyor, 'Rick and Morty' devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Mayıs 2020'de yaşanan olayda, Kaliforniya'daki savcılar 42 yaşındaki Roiland'ı o sırada birlikte yaşadığı kadına ev içi şiddet uygulamakla suçladı. Roiland'a yöneltilen suçlamalar arasında tehdit, şiddet, dolandırıcılık, fiziksel yaralama ve alıkoyma yer almıştı. Roiland''ın avukatı ise müvekkilinin "masum" olduğunu iddia ederek "Justin'in adını temize çıkaracağız" dedi.

27 Nisan'da bir sonraki ön duruşmaya çıkacak olan Roiland, atılı suçlamaların kabul edilmesi halinde yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.