25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nün üzerinden 24 saat geçmeden İzmir'de Sevgi Polat, eşi Yakup Polat tarafından öldürüldü. Berfin Özek'e asitle saldıran sanığın yargılandığı davanın duruşmasında ise savcı, ‘Kasten yaralama’dan ceza istedi

Kadına şiddette değişen bir şey yok

İzmir'in Buca ilçesinde Sevgi Polat, eşi Yakup Polat tarafından katledildi. Katil zanlısı, polisi aradı ve eşini öldürdüğünü söyleyerek teslim oldu.

Olay, dün sabah saatlerinde Yeşilbağlar Mahallesi’nde bulunan apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. İddiaya göre, Yakup Polat ile eşi Sevgi Polat henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Yakup Polat, Sevgi Polat’ı baltayla öldürdü. Sevgi Polat’ın geçen günlerde, kendisine şiddet uygulayan Yakup Polat’tan karakola giderek şikâyetçi olduğu, ancak çocukları için şikâyetini geri aldığı öğrenildi.

Olay yerine gelen kadının yakınları sinir krizi geçirirken, savcının incelemesinin ardından, cenaze, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis tarafından gözaltına alınan Yakup Polat, Emniyet’e götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

kadina-siddette-degisen-bir-sey-yok-654194-1.

KASTEN YARALAMADAN CEZA İSTEDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Berfin Özek’e asitle saldırıda bulunarak "kasten öldürme" suçundan tutuklanan Casim Ozan Çeltik'in yargılandığı davanın 3'üncü duruşması İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Çeltik, tutuklu bulunduğu Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Özek, duruşmaya ilk kez katılırken; ailesi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. İddia makamı esasa ilişkin mütalaasını vererek, sanığın "kasten yaralama" suçundan ceza almasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan Özek, "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Özek'in avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebini kabul ederek, Çeltik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 7 Ocak’a erteledi.

Mahkeme çıkışında gözyaşlarına hâkim olamayan mağdur Berfin Özek, kadına yönelik şiddetin son bulmasını isteyerek, “Yaşadığım şeyler kolay değildi” dedi.Özek'in avukatlarından Avukat Mehtap Sert, iddia makamının ‘kasten öldürme’ suçundan ceza talep etmesi gerektiğine dikkati çekti. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise Meclis'te kadın cinayetine karşı bir kurul oluşturduklarını, bu kurulun ülkedeki kadın şiddet vakalarının duruşmalarını takip edeceğini söyledi.

kadina-siddette-degisen-bir-sey-yok-654191-1.

MEKTUPLAR AKAND'I KURTARMAK İÇİN

Ankara’da üniversite öğrencisi Şule Çet’in bir plazanın 20’nci katından atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Çağatay Aksu’nun diğer tutuklu Berk Akand’a yazdığı mektuba ilişkin Çet ailesinin avukatlarından Umur Yıldırım açıklama yaptı. Mektupların 1 yıl önce yazılmasına rağmen mahkemeye yeni sunulduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Berk Akand’ı kurtarmak için, masum intibası yaratmak için sunuldu. Ancak bu mektuplar bir sanığı kurtarmadan ziyade ikisinin birlikte işlediğini daha çok ortaya koyan yazışmalar" dedi. Mektuplardaki içeriğin, sanık ifadelerinin kurgu olduğunu ortaya koyduğunu, aynı zamanda bir ‘itiraf’ niteliğinde olduğunun altını çizen Yıldırım, Aksu’nun aleyhinde olduğunu ifade etti.

SAVUNMAYI DOĞRULADI

Avukat Yıldırım, şöyle devam etti: "Aslında bu mektuplarda dava sürecinde yaptıkları savunmaların önceden planlandığı, kurgulandığı, bu noktada ağız birliği yapmaları noktasında birbirlerine telkinde bulunduğu açıkça ortaya konuldu ve biz bunların ilk başta yapılan savunmaların dışında olduğunu, sonradan ifadelerin değiştirildiğini ortaya koymuşuz. Nitekim bu da bizim yaptığımız savunmayı doğruladı.”

kadina-siddette-degisen-bir-sey-yok-654192-1.

KATLEDİLEN KÜBRA'NIN AİLESİ 'ADALET' ARIYOR

Mersin'de boşandığı Davut Demir tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tabancayla vurularak öldürülen lise müdür yardımcısı Kübra Aşkın'ın ailesi, katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Kübra’nın ablası Zehra Özsel. önümüzdeki günlerde 3’üncü kez hâkim karşısına çıkacak Demir’in ağır tahrik indiriminden faydalanmaya çalıştığını söyledi. Anne Sebirhan Aşkın ise “Bu kişiye ceza indirimi uygulanmasın” diye konuştu.