Kadına yönelik şiddetin önünü açan AKP iktidarı

HABER MERKEZİ

Kadınların Adana'da kendisine sistematik şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Doğan'a verilen 15 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına tepkisi Kırklareli’nde katledilen İlknur Gökay Tuncel için de sürdü.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü, bir araya gelerek Çilem Doğan’a verilen cezanın onanmasına tepki gösterdi. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Selçuk Gezici tarafından katledilen İlknur Gökay Tuncel ise Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi. Kadınlar, İlknur Gökay Tuncel için yürüdü. Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılar açıklamada, “Erkek egemen anlayışın bu kadar görünür olduğu dönemde İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek bütün hukuksuzlukların yolunu açan sizlersiniz. Güneşi yeniden, daha parlak, daha aydınlık doğuracağız” denildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir kadın, ihbar üzerine kavga seslerinin duyulduğu eve gelen ekiplere evli olduğu erkeğin kapıyı açmaması üzerine balkondan çıkarılmak zorunda kaldı. Bulunduğu odadan ayrılamayan ve evininin balkonuna çıkan kadın, itfaiye ekiplerince dışarıya çıkarıldı. Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. İstanbul Beyoğlu’nda da 23 yaşındaki Zehra Meraklı, 24 Ekim’de ablasının nişan yemeğinden sonra ‘bacaklarını geçişi kapatacak şekilde uzattığı’ gerekçesiyle bir kişinin saldırısına maruz bırakıldı.