Evli olduğu kadını “Sen hâlâ ölmedin mi” diyerek ağır yaralayan erkeğe iyi hal indirimi uygulandı. Boşandığı kadına saldıran erkek mahkemede skandal savunma yaptı: Öldürmek istemedim. Hayatta olmasında belli.

Kadını öldürmek isteyene iyi hal!

Fotoğraf: Emre Orman csgorselarsiv.org

HABER MERKEZİ

Kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararına tepkiler sürerken Türkiye her güne bir kadın cinayetiyle uyanıyor. Kadınları yaralayan ve katleden erkekleri koruyan kararlar ise cabası. İktidar, kadın cinayetlerinin artmadığını iddia ederken dün 2 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi, kadınları öldürmek isteyen erkekler de pişkin savunmalarla iyi hâl indirimi aldı.

Mardin Kızıltepe’de 50 yaşındaki Emine Gökçen’in cansız bedeni yaşadığı evde bulunurken, Siirt’in Baykan ilçesinde ağır yaralı halde bulunan Saynur Süyüncü, yaşamını yitirdi. 10 Nisan’da vücudu yanmış halde bulunan 27 yaşındaki Süyüncü, tedavi altına alındı. Yaşamını kaybeden Süyüncü’nün yaşadığı evde şiddete maruz kaldığı, bunun sonucunda yaşamına son vermek istediği iddia edildi. Konya’nın Ereğli ilçesinde, 3 aylık uzaklaştırma kararı olan Abdülkadir Ş., süre dolduktan hemen sonra Meryem Ş. ile kardeşi Eşe B.’yi tabancayla vurarak yaraladı. Failin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İstanbul Avcılar’da evli olduğu Öznur Bilgici’yi sokak ortasında kesici aletle ağır yaralayıp “Sen ölmedin mi hâlâ” diyen tutuklu sanık Deniz Bilgici’nin cezası iyi hal indirimiyle 15 yıla düşürüldü. Dün görülen davada Cumhuriyet savcısı mütalaasında adli tıp kurulunun raporuna göre sanığın müştekinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığını, bıçakla yaralanmaların vücuttaki yerleri dikkate alındığında sanığın öldürme kastı ile hareket ettiğini belirtti. Savcı, sanık Bilgici’nin 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savunma yapan Bilgici ise pişman olduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti şiddet failine ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi.

SALDIRGANDAN PİŞKİN SAVUNMA

Samsun’da boşandığı Emriye Metoğlu’nu şiddete maruz bırakan İbrahim Zarap isimli erkek, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Zarap, “Öldürmek niyetinde değildim. Hayatta olmasından belli zaten” diyerek pişkin savunma verdi. Zarap’ın tutukluk halinin devamına karar verilerek, duruşma 11 Mayıs’a ertelendi. Emriye Meteoğlu ise “Pişkin savunmalarınından sonra bir kez daha nefret ettim” dedi. Öte yandan Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın Avcı’nın, Gültekin ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Savcı Doğukan Yılmazer, “İddiaları hayal ürünü ve kurgudur” dedi.

***

6 sene sonra gelen ‘adalet’

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın duruşması dün görüldü. Kaya’yı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanıklardan Necati Demir’e ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl 8 ay 7 gün, Mehmet Poyraz Çalhan’a ise kasten öldürmeden 22, diğer suçlardan 18 yıl hapis cezası verildi.