Konya’da otopark kavgası sırasında bir kadının kaburgasını kıran Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu hakkında altı yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kadının kaburgasını kıran erkeğin 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya'da bir arkadaşının oturduğu sitede araç park yeri yüzünden tartıştığı Ayşe Y'yi darbedip kaburgalarını kırdığı için ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açılan Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Fevzi Altan Göksu’nun 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Fevzi Altan Göksu, müşteki Ayşe Y. ve taraf avukatları katıldı.

İddia makamı, duruşmada açıkladığı mütalaasında, "Müştekinin suç tarihinde aracını, oturduğu sitenin otoparkının girişine, diğer araçların çıkamayacağı şekilde park etmesi nedeniyle, sanığın arkadaşı Süheyla B. ile tartıştığı, tartışmaya sanığın da katıldığı, sanığın müştekiye saldırarak tekme ve yumrukla vurduğu ve müştekiyi hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Mütalaada, sanık Fevzi Altan Göksu'nun "nitelikli yaralama" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Fevzi Altan Göksu, 17 Kasım 2019'da merkez Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi'ndeki öğretim görevlisi arkadaşı Süheyla B'nin oturduğu siteye gitmiş, daha sonra siteden ayrılmak isterken, Ayşe Y'nin aracını otopark girişine park etmesi nedeniyle otoparktan çıkamamıştı.

Bunun üzerine Süheyla B, aracını çekmesi için Ayşe Y'nin oturduğu daireye gitmiş, sonra aracının başına gelen Ayşe Y, Süheyla B. ve Fevzi Altan Göksu ile tartışmaya başlamıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Fevzi Fevzi Altan Göksu, Ayşe Y'yi darbetmişti. Ağır yaralanan ve kaburgası kırılan Ayşe Y. hastaneye kaldırılmıştı.

Gözaltına alınan Fevzi Altan Göksu hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılmıştı.

AA