Kadınlar 8 Mart’ta sokağa mücadeleye çağırıyor

Haber Merkezi

Ülkenin dört bir yanında kadınlar, ekonomik kriz, artan yoksulluk, gıda fiyatlarındaki fahiş zamlar, yoksulluk, erkek şiddeti, patriarkaya karşı 8 Mart’ta sokağa çağırıyor.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu hem kadınlar krizin faturasını ödemeyecek demek için hem de 8 Mart’a çağırdı. Platform adına konuşan Şilan Deniz Konak, “Yoksulluğun, krizin, güvencesizliğin yükünü işçilerin, emekçilerin, kadınların, çocukların sırtına yüklemeye çalışan siyasi iktidara sesleniyoruz; çekin elinizi kadınların ve çocukların üstünden.

8 Mart günü saat 18.30’da Espark önünde buluşuyoruz” dedi. DİSK Kadın Komisyonu ise 8 Mart İstanbul bölge etkinlik takvimini açıkladı. 6 Mart’ta saat 16.00’da ‘DİSK’li Kadınlar Buluşuyor’ diyerek Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne çağıran DİSK, 8 Mart’ta saat 15.30’da FARPLAS direnişine destek vererek fabrika önünde 8 Mart kutlaması yapacağını bildirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise 8 Mart’ın TBMM tarafından "Dünya Kadınlar Günü" adıyla tatil olarak ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.