Kadınların adalet mücadelesi sürüyor. Isparta’da Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’a verilen müebbet hapis cezasını az bulan Cankel Ailesi karara itiraz edecek. 5 Ocak’tan beri kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunması için annesi ve ablası oturma eylemi başlattı. Gökçen Ocak adlı kadın ise aylardır maruz bırakıldığı tehdit ve tacizi sosyal medyadan paylaştı.

Kadınlar adalet mücadelesinde

Haber Merkezi

Öldürülen ve yaralanan kadınlar için adalet mücadelesi devam ediyor. Isparta’da 19 yaşındaki Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’a verilen müebbet hapis cezasını yetersiz bulan Cankel Ailesi karara itiraz edeceklerini açıkladı.

20 Ağustos günü görülen 4’üncü duruşmada katil Pehlivan, ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep eden ailenin avukatı Alev Öztürk, “Suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet. Zanlının Güleda’yı bilerek ve isteyerek öldürdüğü, bunu mektuba dökmesi apaçık ortada. Mahkeme heyetinin karar verirken bu mektubu görmezden gelmesi aileyi üzdü” dedi.

kadinlar-adalet-mucadelesinde-778152-1.

ÖLMEDEN SESİMİ DUYUN

kadinlar-adalet-mucadelesinde-778148-1.22 yaşındaki Gökçen Ocak evli olduğu kişinin amcası tarafından aylardır tehdit ve tacizlere maruz kaldıklarını ifade ederek sosyal medyada maruz kaldığı son tacizi ifşa etti ve destek çağrısında bulundu: “Bu süreçte kadın arkadaşların ve duyarlı bütün vatandaşların desteğini istiyorum. Beni orada lütfen yalnız bırakmasınlar. Ben ölmeden bana adalet sağlasınlar. Ben öldükten sonra gelecek adaleti istemiyorum.”

GÜLİSTAN İÇİN OTURMA EYLEMİ

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Gülistan Doku’nun annesi ve ablası Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı. Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diyerek tepki gösterdi. Gülistan Doku’nın oturma eylemine başlayan annesi ve ablası,valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

kadinlar-adalet-mucadelesinde-778149-1.

SALDIRGAN ERKEK TUTUKLANDI

kadinlar-adalet-mucadelesinde-778150-1.Öte yandan Bursa’da 31 Ağustos’ta evli olduğu Melek D.’yi ağır yaraladıktan sonra gözaltına alınan Orhan D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Melek D.,’nin Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam ederken saldırgan Orhan D., çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

FATMA ŞENGÜL'ÜN İSMİ MALTEPE'DE YAŞAYACAK

Maltepe’nin Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta 2019’da evinin önünde Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün ismi yaşadığı sokağa verildi. Karar, Maltepe Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. İBB Meclisi’nden çıkacak karar sonrasında sokağın ismi, ‘Fatma Şengül Sokak’ olarak değiştirilecek.

kadinlar-adalet-mucadelesinde-778154-1.
Fatma Şengül