Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Samsun'da İbrahim Zarap isimli failin kadına şiddet uygulamasına tepki gösterdi

Kadınlar asla yalnız yürümeyecek

BİRGÜN EGE

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Samsun'da İbrahim Zarap isimli failin kadına şiddet uygulamasına tepki gösterdi. Annesini küçücük elleriyle kurtarmaya çalışan o yavrunun çığlıklarını kalbinin en derinlerinde hissettiğini belirten Çerçioğlu, "Neredeyse her gün yeni bir kadın cinayetine tanık oluyoruz. Biz, kadına karşı şiddetin olmadığı, şiddete karşı korunma ihtiyacı duymadığımız yarınların asla gelmemesini, hep yarınlar olmasını değil, ne olacaksa, ne yapılacaksa bugün olmasını istiyoruz" dedi.

Kadınların birlikte güçlü olduğunu ve asla yalnız yürümeyeceğini dile getiren Çerçioğlu, "Artık ne diyecek sözümüz kaldı ne de sabrımız. Adalet arayan kadınlara karşı kör, sağır ve dilsiz olunmasından, terazinin ağır gelen kısmı altında ezilmekten bıktık. Birimiz güvende değilsek, hiçbirimiz güvende olmayacağız. Bir kadının çığlığı, bütün kadınların çığlığıdır. Bu sebeple, Bir büyükşehir belediye başkanı ve bir kadın olarak, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine karşı olan yasaların caydırıcılığının artırılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep ediyorum" diye konuştu.