İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlükten kaldırılması Berlin’de düzenlenen mitingde protesto edildi. Mitingte, Dünya’nın her yerinde İstanbul Sözleşmesi'nin savunulacağı kaydedildi.

Kadınlar Berlin’de haykırdı: Sözleşme bizim sana ne!

Fotoğraflar: Erdal Aykaç

BİRGÜN BERLİN

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğini açıklamasına tepkiler dinmiyor.

Türkiye'de olduğu gibi urtdışında da sokağa çıkan kadın hakları savunucuları, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı.

Berlin Oranien Platz’da düzenlenen mitingde de İstanbul Sözleşmesinin yürürlükten kaldırılması protesto edildi. Mitinge kentteki birçok demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcileri ve büyük bölümü kadınlardan oluşan insan haklarına duyarlı kesimler katıldı.

Konuşmalarda kadınların büyük mücadeleler sonucunda ve ağır bedeller ödeyerek elde ettikleri haklarının gasp edilmesine sessiz kalınmayacağı ifade edildi. Mitingde, İstanbul Sözleşmesi'nin dünyanın her yerindeki kadınları kapsadığını, bu nedenle dünyadaki bütün kadınların sözleşmeye sahip çıkacağı vurgusu yapıldı.

Milyonlarca kadının en temel haklarını kapsayan İstanbul Sözleşmesi’nin bir kişinin iptal etme girişimiyle ortadan kaldırılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan kadınlar, “Sözleşme bizim sana ne!” dedi. Federal Millekvekili Gökay Akbulut da (Sol Parti - Die Linke) “İstanbul Sözleşmesi'nin ortadan kaldırılma girişimi kabul edilemez. Anti-demokratik, kadın düşmanı bu girişimlere karşı her platformda mücadele edeceğim” diye konuştu

Miting, pandemi kurallarına uygun bir şekilde çekilen halayla son buldu.