İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmek isteyen iktidara karşı kadınların direnişi sürerken gericiler sözleşmeye saldırmaya devam ediyor. Son olarak İFAM’ın kurucusu Şenocak hedef aldığı sözleşme için “Ahlaksızlık” ifadesini kullandı.

Kadınlar direniyor, İslamcılar saldırıyor

BirGün Kadın

Kadına yönelik şiddeti engellemeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmek istenmesine karşı haftalardır eylem yapan kadınların, sosyal medyada ve sokaktaki direnişi sürüyor. Bu sırada AKP iktidarı ve İslamcıların sözleşmeye olan saldırıları da devam ediyor.

Sözleşmeyi hedef alan son isim sık sık kadın düşmanı açıklamalarıyla gündeme gelen İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi’nin (İFAM) Kurucusu gerici İhsan Şenocak oldu.

Daha önce kot pantolon giyen kadınların ‘cehennemlik’ olduğunu, genç ‘kaynana’nın ise ‘şehvet uyandırdığını’ söyleyen gerici Şenocak şimdi de sözleşme için ‘ahlaksızlık’ ifadesini kullandı.

Twitter'dan yaptığı açıklamada boşanmaların sebebinin İstanbul Sözleşmesi olduğunu iddia eden Şenocak, sözleşmenin cinsel şiddet eylemlerini önlemeyi öngören maddesini okuyarak, “Toplu halde fuhuş yapılabilir, zina yapılabilir ama rızasız olursa o zaman problem” ifadelerini kullandı. Şenocak'ın paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

'BİR MADDE DE SEN OKUR MUSUN?'

6 yıl önce yürürlüğe giren ancak AKP iktidarı tarafından uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülüklerinin yerine getirilmesine dikkat çekmek amacıyla başlatılan sosyal medya eylemi devam ediyor.

Sosyal medyada “İstanbul Sözleşmesi’nden bir madde de sen okur musun?” diyen kadınlar sözleşmeden farklı maddeleri okuyor. İsimleri etiketleyerek arkadaşlarına da maddeleri okumaya çağıran kadınlar, “Sen de İstanbul Sözleşmesi’nden bir madde oku, duymayan kalmasın” diyor.