Kadınlar, erkeklerin hayatını karartıyormuş!

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı ve din konularında haberler yapan bir internet sitesinde kadınları hedef alan ‘Esas alınan kadın beyanıyla kararan hayatlar’ başlıklı bir yazı yayımlandı. Kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik skandal ifadeler içeren anonim yazıda, kadınların erkeklerin hayatını kararttığı ileri sürüldü.

Yargıtay’ın ‘Türk kadını kendi kendine iftira atmaz, iffetlidir’ içtihadının ardından erkeklerin hayatının zindana döndüğü” savunulan yazıda bu konuda ‘sorunlu’ yüzlerce kadın olduğu iddia edildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Oysa bu Türk kadınları içinde kirasını ödememesi nedeniyle ev sahibini, işini kaybetmek korkusuyla patronunu, okuldan atılma veya sınıftan kalma korkusuyla öğretmenini, boş hayaller uğruna bulduğu zibidiye aldanıp babasının azarlaması yasak koyması üzerine babasını, suçüstü yakalandığı için mülk sahibinin elinden kurtulmak isteyen yüzlerce kadının varlığı göz ardı edildi.”

ERKEĞİ TAHRİK

“Pornoma dokunma” diyen kadınların varlığının ‘bir gerçek olarak’ ortada olduğunun öne sürüldüğü yazıda, “Mahkemelerin tüm kadınları melek yapması anlaşılır gibi değil” ifadelerine yer verildi. Kadınları hedef alan yazı, şöyle devam etti: “Kadınları içinde bulundukları ekonomik sıkıntı, cinsel obje olarak peşinde koşulan gerçekliği içinde melek yerine konulan kadın karşısında tüm erkekleri potansiyel şeytan gören hukuk sistemimiz maalesef binlerce erkeğin onurundan, şerefinden, işinden ve ailesinden olmasına neden oldu. Kadının sözüne bakan hâkimler maalesef sözün öncesinde bir kin, garez, alacak verecek, not meselesi, organize komplo, ideolojik veya mezhepsel atışma, disiplinlik bir iş, erkeği tahrik gibi davranışların var olup olmadığına bakmaksızın verdikleri hükümlerle erkeklerin hayatını kararttılar.”