Ankara’nın iki farklı noktasında sokaklara çıkan kadınlar, “Çocukların cinsel istismarının affı olmaz” sloganları ile AKP’nin istismara yönelik af hazırlığını protesto etti

Kadınlar haykırdı: Çocuk istismarının affı olmaz


BİRGÜN/ANKARA

AKP Hükümeti tarafından daha önce iki kez gündeme getirilen ancak kadın örgütlerinin ve muhalefetin tepkilerinin ardından geri çekilen ve geçen hafta yeniden gündeme gelen, “Çocuk istismarı zanlılarına af” düzenlemesine karşı kadınlar alanlara çıktı.

Ankara’da Ulus’ta ve Güvenpark’ta eylem yapan kadınlar, “Çocukların cinsel istismarının affı olmaz” diye haykırdı.

CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin de katılımı ile Güvenpark’ta buluşan Ankara Kadın Platformu bileşenleri, “Çocuk İstismarının Affı Olmaz” pankartı açtı. Platform adına konuşan Fatma Kılıçaslan, "AKP’nin 'Affı bir defaya mahsus yapacağız' açıklaması, 'Bir kereden bir şey olmaz' zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir” dedi.

İSTİSMAR MEŞRULAŞTIRILMAK İSTENİYOR

AKP iktidarının bu düzenlemeyi yapma gerekçesini, “Küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları” şeklinde gösterildiğini belirten Kılıçaslan, “Bu gerekçe, çocukların cinsel istismarını meşrulaştırma çalışmasıdır” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçaslan, tüm milletvekillerini yasa teklifinin kabul edilmemesi için gerekeni yapmaya, tüm kadınları da konunun takipçisi olmaya davet etti.kadinlar-haykirdi-cocuklarin-istismarinin-affi-olmaz-671406-1.

BU YASAYA KARŞIYIZ

Ulus Meydanı’nda bir araya gelen kadın dernekleri ve sivil toplum örgütleri de “Çocukları Evlendiren Değil, Koruyan Politikalar İstiyoruz”, “Bu Düzen Değişecek, Çocuklar Özgürce Büyüyecek” dövizleri açtı.

Kitle adına yapılan açıklamada, “Türkiye’de 12 yaşındaki kız çocukları kendinden 15 yaş büyük yetişkin erkeklerle imam nikahı ile evlendiriliyor. Bu tür evliliklere cezasızlık ve af getirilmek isteniyor. Erken yaş evliliği temelde çocuğa yönelik bir zorbalık ve çocuk hakkı ihlalidir. Tecavüzcüye cezasızlık getiren bu yasanın bütününe karşıyız” ifadelerine yer verildi.