Kadınlar hep birlikte yürüyor
Dava öncesi açıklama gerçekleştiren kadınlar \Her kadının hesabını sorcağız\ dedi. (Fotoğraf: ANKA)

Haber Merkezi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na (KCDP) “Ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının üçüncü duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya, farklı örgütlerin yanı sıra, katledilen kadınların aileleri de katıldı. Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, İstanbul Barosu, SPoD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Ankara Barosu, Ankara Barosu LGBTİ+ Komisyonu, Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, İfade Özgürlüğü Derneği’nden avukatlar da müdahillik taleplerini iletti. Ayrıca erkekler tarafından öldürülen kadınların ailelerinden İrem Karlıdağ ve Hande Sayın da katılma talebini iletti.

Katledilen Muhterem Göçmen’in yeğeni Saadet İrem Karlıdağ, “2013 yılında teyzem gözümün önünde öldürüldü. Teyzem öldürülmeden önce uzaklaştırma kararımız vardı ama faydasını görmedik, sesimiz duyulmadı. Sonrasında platformla tanıştık ve sesimiz duyuldu. Her zaman yanımızdaydılar, biz de onların yanındayız. Bu dava hukuksuzdur, platformumuzu kapatmayın” dedi.

HEP BENİMLEYDİLER

Daha sonra tanık olarak Deniz Aktaş’ın annesi Figen Yetişkin dinlenildi. Yetişkin, “Kızım 4 Mart 2015’te polis kapıdayken öldürüldü. Platform bana ulaştığında ben çok çok kötü bir şekildeydim. Ben onlardan 16 mahkeme boyunca destek gördüm. Bana avukat sağladılar. Ben onların hukuksuzluğunu görmedim. Hep benimleydiler. Benimle beraber mahkemeye geldiler. Ben derneğin kapatılmasını değil güçlendirilmesini istiyorum. Ben onlardan çok şey öğrendim. Onlar benimle beraber yürüdüler ben de onlarla birlikte yürürüm. Öldürülen hiçbir kadın bu platform yüzünden öldürülmedi. Onara ahlaksız demek bize hukuksuz demektir” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme davaya katılma taleplerinin tamamını reddetti. Dava, 13 Eylül’e ertelendi.