Kadın örgütleri, Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin şüphelerin aydınlatılması gerektiğini söyledi. Kadirova’nın taciz edilmiş olabileceğini ifade eden kadın örgütleri, olayın peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Kadınlar Nadira'nın ölümünün aydınlatılmasını istiyor: Peşini bırakmayacağız

İSMAİL ARI

Kadın örgütleri, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara'daki evinde, Ünal'a ait silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümündeki şüphelere ilişkin, BirGün’e konuştu. Kadınlar bu olayın aydınlatılması gerektiğine dikkat çekti ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin şart olduğunu belirtti.

İNTİHAR ETMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Kadirova’nın intihar etmediğini düşündüğünü kaydetti. Her gün kadın cinayetlerine tanık olduklarını vurgulayan Güllü, “Bu cinayetlerin üstünün örtüldüğünü görüyoruz. Kadirova’nın ölümüyle alakalı tanıklardan biri hiç konuşmadı. Savcı da Nadira’yı ahlaksız bir kadın olarak lanse etmeye çalışıyor. O evde hasta bakımı için bulunan Nadira bir tacize uğramış olabilir. Hâkim bu konuya bakmalıydı ama özel yaşama dair bilgilere verme yolunu seçti” diye konuştu.

Nadira’nın ölümü ardından ‘Cinsel taciz kokusu yayılıyor’ diyen Güllü, şunları söyledi: “İki kurşun iddiasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İddialar bu olayın üzerinin örtülmeye çalıştığını açıklıyor. Bu bir kadın cinayetidir. Yanılıyorsak ve maktulün intihar ettiği doğruysa bile AKP’li vekil kamuoyunu bilgilendirmeli ve yargıya yardımcı olmalıdır.”

DOSYA KAPATILMAK İSTENİYOR

Dosyanın ‘intihar’ olarak kapatılmak istendiğini vurgulayan Nar Kadın Dayanışması’ndan Ayşegül Uçar ise “Nadira genç bir göçmen kadın, kaçak olarak çalıştırıldığı Ünal'ın evinde, onun silahı ile vurulmuş halde bulundu. Ortada bir sürü soru işareti, alınmayan ifadeler, kayıp eşyalar, Nadira'nın tacize maruz kaldığına dair beyanı mevcutken dosya intihar olarak kapatılmak isteniyor. Nadira ilk değil, kadınların hayatları çalınıyor, dosyalar intihar olarak kapatılmak isteniyor, failler, zanlılar sorgulanmazken bir de üzerine kadınların yaşamları sorgulanıyor” dedi.