Sedanur Şen isimli kadının ölü bulunmasıyla ilgili olayda mahkeme heyeti ‘kuvvetli suç şüphesi’ olmasına rağmen sanık erkeği tahliye etti. Erkeğin uzun süre aynı adreste oturması kararın gerekçesi olarak gösterildi.

Kadınlar ölüyor, yargı korumuyor

Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

HABER MERKEZİ

İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden iktidardan güç alan erkekler kadınları öldürmeye devam ederken yargı da katilleri korumaya devam ediyor. İki kadın katledilirken bir şüpheliyse ‘kuvvetli suç şüphesi’ne rağmen tahliye edildi.

Sedanur Şen isimli kadının 9 Eylül’de İstanbul Maltepe’de bir rezidansta ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada mahkeme, savcılığın tutuklama talebine rağmen, "kuvvetli suç şüphesi olduğu" tespiti yaparak adli kontrol kararı verdi. Mahkeme kararında şüphelinin "uzun süredir aynı adreste oturduğunu, sabit ikametgahı, iş sahibi olduğunu, delillerin büyük oranda toplanmış olmasını, kaçacağına ve delilleri karartabileceğine ilişkin dosyaya yansıyan bilgi, belge ve iddianın bulunmaması" gerekçe gösterdi.


İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Mahkemesi, savcılığın ‘Taksirle ölüme neden olmak’ suçundan tutuklanmasını talep ettiği şüpheli Serdar Yazıcı hakkında yurtdışı çıkış yasağı, pazartesi ve Cuma günleri 08.00-24.00 saatlerinde karakolda imza atması tedbirleri uygulanmasına karar verdi. Şüpheli Serdar Yazıcı adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakıldı. Düzce'nin Cumayeri ilçesinde ise Özlem Kılıç, boşanma aşamasındaki adam tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Hasan Kılıç, kayınvalidesini de yaraladı.

Olay, Büyükmelen köyünde meydana geldi. İki yıl önce evlenen Özlem Kılıç, bir süre önce Hasan Kılıç’ı terk edip boşanma davası açtı ve annesi Gülfidan Key'in evine yerleşti. Hasan Kılıç, gelecek hafta görülecek boşanma davası öncesi Özlem Kılıç’a barışma teklif etti. Özlem Kılıç ise barışmayı kabul etmedi. Hasan Kılıç, Özlem Kılıç’ı ve araya giren kayınvalidesi Gülfidan Key’i bıçakladı. Özlem Kılıç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, Gülfidan Key ise tedavi altına alındı. Hasan Kılıç gözaltına alındı, soruşturma sürüyor. İstanbul Bayrampaşa'da ise Haluk Sevinç isimli erkek, annesi Yüksel Sevinç'i öldürdü. Haluk Sevinç, cinayeti işledikten sonra karakola teslim oldu. Ekiplerin çalışmaları sonrası Yüksel Sevinç'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Öte yandan, Haluk Sevinç'in daha önceden bir kişiyi bıçakladığı için cezaevine girdiği, yakın bir zamanda tahliye edildiği öğrenildi.