Salihli'de yaşayan Semiha Peker, işe gitmek için servis beklediği sırada, Yalçın Kocataş isimli erkek tarafından öldürüldü. Peker'in öldürülmeden önce, Kocataş hakkında önleyici koruma kararı aldırdığı öğrenildi. Sarıgöl'de toplanarak cinayete tepki gösteren kadınlar, "Artık yeter" dedi.

Kadınlar Semiha Peker cinayetinin ardından Sarıgöl'de toplandı: Artık yeter!

Berkay SAĞOL

Manisa'nın Salihli ilçesinde işe gitmek için servis beklediği sırada hakkında koruma kararı aldırdığı Yalçın Kocataş tarafından öldürülen Semiha Peker için bir araya gelen kadınlar, "Artık yeter" dedi.

33 yaşındaki Semiha Peker, Yalçın Kocataş tarafından öldürüldü. Turgutlu'da bir fabrikada çalışan Peker, Kocataş tarafından ateşli silahla vurulmasının ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Katil Kocataş ise olayın ardından Kula’da yakalandı.

Peker'in öldürülmesine Sarıgöl Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar tepki gösterdi. Açıklamaya, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci de katıldı. CHP Sarıgöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Erin'in yaptığı açıklamada, boyun eğmediklerini vurgulayarak, "Dövülen, sövülen, öldürülen kadın istemiyoruz. Erkekler, onlar sırf hayır dediği, kendilerinden boşandığı veya ayrıldığı ya da birlikte olmak istemediği için kadınları öldürme cesaretini buluyor. Kadınlar öldürüldüğünde bile o kadınların; hayatını mercek altına alan, tercihlerini sorgulayan, öldüreni değil öleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan, iktidardan, toplumdan ve erkek egemenliğinden artık hesap soruyoruz" dedi.

'CEZA İNDİRİMİ UYGULANMAMALI'

Kadın cinayetlerinin önlenmemesinin sebebinin yanlış politikalar olduğunu dile getiren Erin, "Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz. Senin ve senin gibi pek çok kadının hayatta kalmasını sağlayamadığımız, hak ettiğiniz gibi özgür ve güven içinde yaşatamadığımız için özür dileriz Semiha. Başka Semihalar güvende yaşasın ve canından olmasın diye, mücadelemiz kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edecektir" diye konuştu.