Seyhan Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde, Seyhan Kadın Meclisi ile birlikte gerçekleştirdiği ve kadınlardan oluşan “1000 Kadın Korosu” ile kadınlara “ses” oldu

Kadınlar Seyhan’dan haykırdı: Biz buradayız

YAKUP DURMUŞ/ADANA

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi, Seyhan Belediyesinin katkılarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde eşitsizliğe, şiddete, kadın cinayetlerine, istismara, ayrımcılığa ve eşit olmayan kadın – erkek yaşam koşullarına dikkat çekmek için “1000 Kadın Korosu” konseri düzenledi.

Farkındalık konserine katılan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Dünyanın yarısı kadın ise gücün de yarısı kadında olmalıdır” diye konuştu.

SESİNİ YÜKSELTMEK İSTEYEN KADINLAR SEYHAN’DA BULUŞTU

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde bulunan amfide gerçekleşen konsere, başta her meslekten kadınlarla ev hanımları, kadın milletvekilleri, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, kadın muhtarlar olmak üzere, ekonomik, sosyal, siyasi veya kültürel bir şart olmadan sesini yükseltmek isteyen kadınlar katıldı.

kadinlar-seyhan-dan-haykirdi-biz-buradayiz-698494-1.

AKAY: KADINA YÖNELİK HER ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ

“1000 Kadın Korosu” konseri öncesi konuşan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Belediye olarak kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Kadının yaşadığı başta şiddet olmak üzere istismarların önlenmesi için yapılan her çalışmayı desteklediklerini ifade eden Başkan Akay şöyle devam etti;

“Dünyanın yarısı Kadın ise Gücün de yarısı kadında olmalıdır. Biz kadına önem veren bir topluluğun parçalarıyız. Geleneklerimizde ve inançlarımızda zaten kadın bizim her şeyimiz. Kurtuluş savaşı sonrası Cumhuriyetin oluşumunda yine kadına verilen önemi düşündüğümüzde bunu açıkça görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, İsviçre, Fransa gibi Avrupa'nın en önemli ülkelerinden çok daha önce kadına seçme seçilme hakkını vermişti. Mustafa Kemal Atatürk, Kadına verilen seçme ve seçilme hakkının Kadınlar tarafından fazlasıyla hak edildiğini ifade etmişti. Çünkü Atatürk, Kadının savaş sırasında ne yaptığını biliyordu. Kadınlar Kurtuluş savaşı boyunca hem erkeği ile birlikte savaştı hem de Anadolu'nun bütün ekonomik güçlerini elinde tuttu. Kurtuluş savaşı kadınların desteğiyle kazanıldı.”

'BİZ KADININ HAKSIZLIKLARA KARŞI SESİNİ YÜKSELTMESİNDEN YANAYIZ'

Kadının geçmişte erkekle birlikte verdiği mücadeleden yola çıkarak hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Akay, “Bizim düşüncelerimizde kadına dâima toplumdaki gerçek yerini vermek var. Bunun için zaman zaman pozitif ayrımcılık dediğimiz yöntemi kullanıyoruz. Kadınlarımız bugün burada, eşitsizliğe, şiddete, istismara, ayrımcılığa ve eşit olmayan kadın – erkek yaşam koşullarına dikkat çekmek için seslerini yükseltti. Biz zaten sesini çıkaracak kadınlara çağrı yapmıştık. Umarım sadece dinleyen kadınlar da zamanla seslerini çıkaracak hale gelir ve birlikte bir güç olurlar. Dünya Emekçi Kadınlar Gününde buraya gelerek seslerini yükselten Kadınlarımıza teşekkür ediyor, Seyhan Kadın Meclisi üyelerine de etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”

Konuşmanın ardından Seyhan Belediyesi Meclis üyesi ve Müzik öğretmeni Filiz Bahadırlı şefliğinde kadınlardan oluşan “1000 Kadın korosu” , “Kadın” temalı şarkı söyledi. Farkındalık Konseri “Memleketim” şarkısıyla sona ererken, 4 şarkılık etkinliğin ardından yapılması planlanan konser, İdlib'de hayatını kaybeden askerler nedeniyle iptal edildi.