Kadınlar şiddete karşı buluştu

DİLARA YÜCETEPE

Bursa Mudanya'da 23 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Yayıncılar Kooperatifi ve Mudanya Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Mudanya 1. Kitap Fuarı devam ediyor. 'Uluslararası Göç ve Mültecilik' temasıyla gerçekleşen fuar kapsamında 'oku, düşün, aydınlan' sloganı öne çıktı.

Dün 'Kadına Yönelik Ayrımcılık ve Şiddet' konulu atölyede Ayrıntı Yayınları yazarlarından Onur Bütün, Esra Kahraman, Betül Dünder ile Göynüklü Kadınlar bir araya geldi. Yazar Esra Kahraman anaerkil toplumdan günümüz toplumuna kadarki süreçte kadınların mücadele alanları ve kadın cinayetlerinin geçmişle bugün arasındaki ilişkisini ele aldı. Yazar Onur Bütün, gündelik yaşamda kadının ev içi görünmez emeği, aile kurumunda gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddetle birlikte kadının kendine yabancılaşması konulu konuşma gerçekleştirdi.

Kadın mücadelesine bambaşka bir yol açabilecek olan şiir alanında dilin önemi vurgu Betül Dünder ise, toplumsal hayattaki 'kışkırtıcı dilin' kullanımıyla kadın cinayetlerini meşru bir zemine dayandırılmaması gerektiğinin altını çizdi.