Kadınlar, BirGün'ün ortaya çıkardığı tarikatta çocuk istismarı skandalını protesto etti. Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, "Faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Kadınlar, tarikatta çocuk istismarı skandalını protesto etti: Faillerin aklanmasına izin vermeyeceğiz

Asena TUNCA

Kadınlar BirGün’ün ortaya çıkardığı ve ülke gündemine oturan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalını İstanbul Kadıköy'de protesto etti.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla "Faillerin, istismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz" diyerek bir araya gelen Kadınlar "Tarikatınız batsın" sloganıyla Kadıköy'deki Karaköy İskelesi'nin önünde eylem yaptı.

"İstismarcıların affedildiği ülkede hiçbir çocuk güvende değil", "Erkek,aile tarikat, cemaat istismar ediyor. Devlet istismarcıyı koruyor yazılı pankart taşıyan kadınlar" 20 yıllık AKP iktidarında gerçekleşen istismarları ve faiilerin aklandığı davaları hatırlattı.

kadinlar-tarikatta-cocuk-istismari-skandalini-protesto-etti-faillerin-aklanmasina-izin-vermeyecegiz-1099019-1.

AİLELERİNİZ BATSIN

"Kutsal ailelerinizde cinayet var" diyen kadınlar, "Aileleriniz yerin dibine batsın. Bize aile dediğiniz istismar ve şiddet yuvalarını kabul etmiyoruz. Suçu işleyenlere hiçbir şey olmayacağını biliyoruz. Çocuklarımızı karanlığa haspetmeye çalışıyorlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 45 çocuğun istismar edildiği Ensar Vakfı ile protokol yenilediğini hatırlatan kadınlar şunları söyledi: "Kadınlara ve çocuklara ölümden ve istismardan başka hiçbir şey getirmeyen düzeninizi kabul etmiyoruz. Suç ortağısınız."

kadinlar-tarikatta-cocuk-istismari-skandalini-protesto-etti-faillerin-aklanmasina-izin-vermeyecegiz-1099020-1.

DEVLET SUÇ ORTAĞI

Kadınların basın açıklamasında ise şu idadeler yer aldı:"Beraat kararlarının, serbest bırakılan istismarcıların, istismarcıları kollayan mahkemelerin, listesi uzun. Erkekler istismar ediyor, devlet ortak oluyor. Hepiniz suçlusunuz. Ve istismarcıların affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil. Devlet çocukların güvende olmaması için elinden geleni yapıyor. Ama her çocuğun güvende, eşit, kendi kimliğiyle, özgürce yaşayabileceği bir toplum için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu da size dert olsun.