Ülkenin dört bir yanında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bir araya gelen kadınlar, şiddete karşı mücadele çağrısında bulundu.

Kadınlar ülkenin dört bir yanında şiddete karşı sokaklarda

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri çerçevesinde kadınlar ülkenin dört bir yanında bir araya geldi.

Ankara Kadın Platformu'nun çağrısıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapmak isteyen kadınlar ise, engellenmek istenerek polisin müdahalesine maruz bırakıldı.

İSTANBUL

İstanbul‘da Kadıköy’de farklı noktalarda toplanan kadınlar, sloganlar ve öldürülen kadınların fotoğraflarıyla farklı yollardan İskele Meydanı’na doğru yürüdü. 25 Kasım Platformu’nun çağrısı ile İskele Meydanı’nda bir araya geldi.

Kadıköy’de farklı noktalarda toplanan kadınlar, “Jin jiyan azadi”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları ve öldürülen kadınların fotoğraflarıyla toplandı.

kadinlar-ulkenin-dort-bir-yaninda-siddete-karsi-sokaklarda-809293-1.
Fotoğraf: İzmir

ANKARA

Ankara’da sokağa çıkan kadınlar, polis tarafından engellendi. Polis, eylem için Çankaya Belediyesi önüne yürüyen kadınları İnkılap Sokak’ta durdurdu.

Belediye önünde eyleme izin vermeyen polis, kadınları Sakarya Caddesi’ne yönlendirdi. Bunun üzerine kadınlar sloganlarla barikata yüklendi. Polisin engellemeleri nedeniyle bir araya gelemeyen kadınlar, iki ayrı yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

ANTEP

Antep Demokratik Kadın Platformu'nun çağrısıyla Balıklı Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, fotoğraf sergisi açtı.

Burada açıklama yapan Eğitim-Sen Antep Şubesi Kadın Sekreteri Elif Söyleyici, dünyanın dört bir yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalist sisteme karşı alanlara çıktıklarını söyledi. Söyleyici, "İsyandayız çünkü dünya genelinde her gün en az 137 kadın, en yakınındaki erkekler tarafına öldürülüyor" dedi.

MANİSA

Manisa'da kadınlar "Yaşamımızı savunmak için alanlardayız" şiarıyla Manolya Meydanı'nda toplandı.

Manisa Kadın Platformunun çağrısıyla yapılan eylemde konuşan Eğitim-Sen Şube Kadın Sekreteri Ayşe Dubaz, erkek-devlet işbirliği ile hergün onlarca kadının katledildiğini söyledi.

*Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü; 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edildi.