Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Uşak’ta sokağa çıktı. Bir araya gelen kadınlar, “Sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz” dedi

Kadınlar Uşak’ta sokağa çıktı: Sen, ben, biz geleceğimiz için altüst ederiz

BİRGÜN İZMİR

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Uşak’ta sokağa çıktı. Uşak Belediyesi önünde toplanan kadınlar saat 16.00’da kent meydanına yürüdü.

Kent meydanında basın açıklamasını Uşaklı Kadınlar adına üniversite öğrencisi Su Çifçi okudu. Dünyanın dört bir yanında kadınlar hayatlarını çalan gerici, baskıcı ve neoliberal politikalara karşı isyanlarıyla sokakları doldurduklarını belirten Çifçi, “Dünyanın her yerinde kadınlar isyanların en önündeler. Türkiye’de de kadınlar AKP iktidarının tüm yasaklamalarına, baskı ve karalamalarına rağmen kadınlar hız kesmiyor, sokakları umut ve isyanla doldurmaya devam ediyor” diye konuştu.

kadinlar-usak-ta-sokaga-cikti-sen-ben-biz-gelecegimiz-icin-altust-ederiz-698270-1.

‘YALNIZ DEĞİLİZ’

2019 yılının son 10 yılda en çok kadının öldürüldüğü yıl olduğunu vurgulayan Çifçi, “Bu yıl 474 kadın öldürülürken AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesini hedef alan söylemleri devam ediyor. Karma eğitim kısmen ya da tamamen ortadan kaldırılmaya yönelik uygulamalar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştiren gerici müfredat ve tüm bu protokoller sonlandırılmalıdır. Kamucu, bilimsel ve laik eğitim için her gün her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınları özgür ve korkusuz bir yaşam için 8 Mart’ta sokaklara çağırıyoruz. Yalnız değiliz” dedi.