Kadınlar için adeta yaşam reçetesi haline gelen ancak iktidara yakın medyada sık sık iptal edilmesi istenen ve tartışma konusu yapılan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için yeni bir eylem süreci başlatılıyor

Kadınlar yaşam hakkı için eyleme geçiyor: İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatalım

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula' Kampanya Grubu, kadın haklarını korumak ve sözleşmeye sahip çıkmak için yeni bir eylem ve etkinlik süreci başlatıyor. 1 Ağustos'ta sosyal medyanın yanısıra İstanbul'un tüm ilçelerinde yaygın broşür dağıtımı yapılacak. 5 Ağustos'ta ise kadınlar haklarını haykırmak üzere Kadıköy Beşiktaş İskelesi’ndeki mitingde biraraya gelecek.

‘İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula’ Kampanya Grubu, 26 Temmuz Pazar günü İstanbul’daki kadın örgütlerinden, siyasi partilerden, sendikalardan, üniversite kadın toplululuklarından, dayanışma ağlarından olan/olmayan kadınlarla, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırılara karşı hep birlikte yapılacakları konuşmak üzere buluşmuştu.

Kampanya Grubu’ndan söz konusu toplantı ve alınan kararlara ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Abbasağa’da yapmak istediğimiz forum, hukuksuz bir kararla engellenmek istense de durmadık. Kadınların ortak kararıyla Barbaros Meydanı’na yürüdük ve forumumuzu gerçekleştirdik.

Forumda üniversitelerden, liselere, mahallelere, farklı kurumlardan, örgütlerden, ağlardan veya örgütü olmadan gelen çok sayıda kadın vardı. Mücadeleyle nasıl üniversitelerinde cinsel taciz önleme birimi ya da kadın çalışmaları kulüpleri açtıklarını, mahallelerde şiddeti önlemek, dayanışmak için neler yaptıklarını, sosyal medyada yaptıkları çalışmaları anlattılar; son süreçteki saldırıları değerlendirdiler.

Gözlemimiz ortaktı; haklarımıza dönük tüm saldırılar karşısında her gün daha fazla kadın yan yana gelmeyi istiyor. Bunun için çabalıyor. Oldu-bittiye getirilmek istenen tüm hak gasplarımız karşısında çok farklı çevrelerden çok sayıda kadın birlikte “hayır” demeye ihtiyaç duyuyor.

Haklarımızı korumak ve İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak, uygulanmasını sağlamak için ortak bir kampanya yapma konusunda bir kararlılıkla ayrıldık forumdan.

‘Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini Uygula!’ İstanbul Kampanyamızın startını da böylece vermiş olduk.

Sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan 1 Ağustos Cumartesi günü, Eşitlik İçin Kadın Platformu ve diğer illerdeki kampanyaların ortaklığında sosyal medyada haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha vurgulayacağız…

Broşürlerimizle, el ilanlarımızla, stickerlarımızla İstanbul sokaklarında olacak, haklarını korumak isteyen tüm kadınlarla buluşmak için mahallelerde, ilçelerde, üniversitelerde yan yana geleceğiz.

KADINLARA ÇAĞRI

5 Ağustos, AKP MYK’sında İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin gündeme geleceği ifade ediliyor. Bir parti MYK’sında ülkedeki tüm kadınları ilgilendiren bir kararın verilebiliyor olmasına itirazımız var! 5 Ağustos Çarşamba günü, kadınların talebini bir kez daha yüksek sesle dile getirmek için, saat 19:00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşacağız.

İstanbul’daki tüm kadınlara çağrımızdır:

“Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula!” kampanyamızın bu süreçteki hak gasplarına karşı mücadelemizi kolaylaştıracak geniş bir zemin haline gelmesi için her birimizin emeğine, katkısına, fikrine, direncine ihtiyacı var.

Gelin; bu sesi birlikte büyütelim… Bir kişi daha eksilmemek için yan yana duralım… Haklarımızın gereklerinin yerine getirildiği, tehdit altında hissetmediğimiz bir yaşam için İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatalım