İstanbul’un en büyük koşu gruplarından Beat Run Crew üyesi koşucular, her hafta Caddebostan sokaklarını adımlıyor. Koşucu kadın sayısı fazla olduğu için bir proje yapmaya karar veren Beat Run Crew, sporda daha fazla kadın görünürlüğü için yola çıktı. 80 kadın koşucu, grubun erkeklerinden de büyük destek alarak her hafta pazartesi ve hafta sonları koşularında ve çeşitli […]

Kadınlardan çağrı: İçindeki sihri keşfet!

İstanbul’un en büyük koşu gruplarından Beat Run Crew üyesi koşucular, her hafta Caddebostan sokaklarını adımlıyor.

Koşucu kadın sayısı fazla olduğu için bir proje yapmaya karar veren Beat Run Crew, sporda daha fazla kadın görünürlüğü için yola çıktı.

80 kadın koşucu, grubun erkeklerinden de büyük destek alarak her hafta pazartesi ve hafta sonları koşularında ve çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. Oluşumdaki kadınların bir diğer hedefleri de; koşu sporunda erkeklerin daha başarılı ya da daha fazla olduğu algısını değiştirmek ve kadına biçilen rollere de karşı durmak.

‘İçindeki sihiri keşfet!’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden koşucu Evşen Onay, kadınlarla birlikte diğer bir amaçlarının da STK’lere ve çeşitli derneklere yardım eli uzatmak olduğunu kaydetti. Kadınların ‘keşke’ ve ‘ama’larını kırmak istediklerini söyleyen Onay, “Yarışlarda erkekler hep ön planda. Kadınlar neden daha fazla olmasın dedik ve bu oluşumu kurduk” dedi. 80 kadından 60’ı İlk hedef olarak pazar günü Antalya’da yapılacak olan Runatolia Maratonu’na katılacak.

Tüm kadınlara çağrıda bulunan Onay, “Daha önce koşmuş ya da koşmamış tüm kadınların içindeki sihrini keşfetmesi için bize katılmalarını, ulaşmalarını istiyoruz ve neler başarabileceğimizi herkese gösterip cesaret vermek istiyoruz” dedi.