Mersin Kadın Platformu bileşenleri, mor bir kurdeleye “Konca Kuriş’i katleden Hizbullah’a isyan var”, “Kadınlar Erdoğan’ı gönderecek”, “İstanbul Sözleşmesini kaldıran kadın düşmanı ittifaka oy yok”, “Kadın düşmanı faşist iktidarı kadınlar gönderecek” yazılı dövizler astı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kadınlardan çağrı: Kadın düşmanı ittifaka oy yok

ABİDİN YAĞMUR

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde “Kazanılmış haklarımıza saldıran kadın düşmanı ittifaka oy yok” sloganıyla yaşam zinciri eylemi düzenledi.

Kadınlar etkinlikte mor bir kurdeleye “Konca Kuriş’i katleden Hizbullah’a isyan var”, “Kadınlar Erdoğan’ı gönderecek”, “İstanbul Sözleşmesini kaldıran kadın düşmanı ittifaka oy yok”, “Kadın düşmanı faşist iktidarı kadınlar gönderecek” yazılı dövizler astı.

Kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Erdoğan’ı kadınlar gönderecek”, “AKP elini kadınlardan çek” şeklinde sloganlar attı.

Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Şilan Ekinci, “Herkes 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimin demokratik ve şeffaf bir seçim olmadığının farkında. Yalan, dolan, hile ve hırsızlık ile halkın iradesi gasp edilmeye çalışıldı. Ancak tüm hile ve usulsüzlüklere rağmen, devletin tüm imkanlarını kendilerinde toplamalarına rağmen AKP-MHP faşist ittifakının oyları düştü ve ilk turu kazanamadılar” dedi.

“YAŞAMLARIMIZI BİRKAÇ ERKEĞİN KARARLARINA BIRAKMIYORUZ”

Yeniden Refah Partisi, HÜDAPAR gibi partileri meclise taşıyarak kadın düşmanlığını pekiştiren AKP-MHP iktidarına ikinci turda kaybettirmeye kararlı olduklarını ifade eden Ekinci,  “Meclisteki ve sokaktaki tehlikenin farkındayız, birlikte mücadeleye hazırız. Bizleri makbul kadınlığa sıkıştırmak, her gün kutsadıkları şiddet dolu aile kurumuna hapsetmek istiyorlar. Bunu da kendisinden boşanmak isteyen, ilişki teklifini reddeden kadınları katleden erkeklere verdikleri iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle bizlere gözdağı vererek yapmaya çalışıyorlar. Sokağa çıktığımızda güvensiz hissetmediğimiz, her an öldürülme korkusu yaşamadığımız bir yaşamı kurmak için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamlarımızı birkaç erkeğin alacağı kadın düşmanı kararlara bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SANDIĞA GİT, ERDOĞAN’I GÖNDER”

“Eğitim hakkımızı gasp eden, kadınları derin bir yoksulluğa terk eden, üniversitelerde tacizi, şiddeti normalleştirmeye çalışan AKP-MHP faşist iktidarını göndermek zorundayız” diyen Şilan Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm eşitsiz koşullara rağmen irademiz, öfkemiz, direncimiz var. Biz kadınlar en zor anlarda bile hayatımıza, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkmayı başardık; karanlığa karşı umut olduk, kazandık. Bu faşist gidişatı engellemek için, kadın düşmanlarının, halk düşmanlarını saltanatını yıkmak için tüm kadınlara sesleniyoruz. Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım. Biz kadınlar buradayızç Umudumuz örgütlü sosyalist feminist mücadelemizde. Her zaman olduğumuz gibi, bundan sonra da haklarımız için mücadele etmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”