Samsun Kadın Dayanışması üyeleri, kadından hakkında aşağılayıcı açıklamalarda bulunan İbrahim Emiroğlu'nun görevden alınmasını isteyerek, "Gerici profesör istemiyoruz" dedi.

Kadınlardan İslamcı profesöre tepki

Okan Alıcı

Samsun Kadın Dayanışma üyesi yaklaşık 20 kadın, İstiklal Caddesi üzerinde toplanarak, kadınlar ve çocuklar hakkında "15 yaşındaki kızlar evlenebilir, adet olmak bir hastalıktır ve tedavisi gerekir" açıklamalarında bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na tepki gösterdi.

AKP İKTİDARI NEFRET VE AYRIMCILIĞI KÖRÜKLEDİ

Kadın Dayanışması üyeleri yaptıkları açıklamada, "AKP iktidarı boyunca kadın, doğa, çocuk ve bilim düşmanı gerici politikalar defalarca dillendirildi, nefret ve ayrımcılık körüklendi. Kadınlar olarak profesör olarak görev yapan şahsa hayatının en önemli dersini veriyoruz; adet olmak biyoloji bir durumdur. 15 yaşındaki çocuklar evlenemez. Ne giydiğimiz seni hiç ilgilendirmediği gibi başımızı örtmek ya da açmak veya minik etek giymek de bizim kararımızdır" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK TİMSAH GÖZYAŞLARINDAN VAZGEÇMELİ

Kadınlar, geçtiğimiz günlerde Samsunlu Merve Özcan'ın 19 bıçak darbesiyle katledildiğini hatırlatarak, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına şiddet konusu olduğunda timsah gözyaşları dökmekten vazgeçilmeli. Şiddeti önlemek için öncelikle kadın düşmanlığını körükleyenler susturulmalı. 'Kadına şiddet oranı düştü' diyenlere kurbanları bir kez daha hatırlatıyoruz. Kadın cinayetleri politiktir, katledilen kadınların hesabını vereceksiniz, sokakları terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.