Hilafet isteyen, kadınların giyimini hedef alan, dövmecilerin kapatılmasını isteyen ve bu gibi daha birçok açıklamaya imza atan gerici imam Halil Konakcı, Erzincan’da Valilik’te ağırlandı.

Kadınları hedef alan imam Halil Konakcı, Valilik makamında ağırlandı!

Sık sık kadınları hedef alan ve gerici açıklamalarıyla bilinen Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakcı, Erzincan’da Vali Mehmet Makas tarafından ağırlandı.

Ziyarete ilişkin valiliğin resmi sosyal medya hesaplarından "Sayın Valimiz, Misafirlerini Kabul Etti" şu ifadelerin kullanıldığı bir paylaşım yapıldı: "İlk olarak, Erzincan Eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Şavaklılar Derneği Başkanı Mehmet Can ve dernek yöneticileri ile kanaat önderleri, ardından İmam Hatip Halil Konakcı ile İHYA Vakfı Başkanı Ahmet Polat ve beraberindeki din görevlileri, son olarak BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun, Sayın Valimiz Mehmet Makas’ı makamında ziyaret ettiler. Misafirleri ile bir süre görüşen Sayın Valimiz, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti."

Konakcı da kendi sosyal medya hesabından Vali Makas'ı ziyarete dair fotoğraf paylaştı. Halil Konakcı'nın paylaşımına göre Vali Makas, Konakcı'ya ziyarette bir de hediye verdi.

Konakcı'nın paylaşımı şöyle: "Vaaz ve bir dizi ziyaret programı için geldiğimiz Erzincanda kıymetli Valimiz Sayın Mehmed Makas’ı da makamında ziyaret ettik. Kabulleri ve değerli hediyeleri için teşekkür eder hürmetlerimi sunarım."

KONAKCI NELER DEMİŞTİ?

Halil Konakcı’nın daha önce yaptığı açıklamalardan kamuoyuna yansıyan bazıları şöyle:

“Kadın erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor.”

“Dünyada iki ırk vardır, Müslümanlar ve kafirler.”

“Burası Müslüman ülke, ne işi var salyangozun soframızda? Devletin görevidir bu. Vatandaşına zararlı olan şeyi yasaklar. Dövmeyi de yasaklasınlar. Yaptıranların dükkanlarını kapatsınlar.”

“O sahip olsaydı başımızda, o makam (hilafet) hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz.”