Kadınların en büyük sorunu ‘şiddet’

‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı Araştırması’nın 2020 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmanın sonuçlarına göre kadının toplumdaki en büyük sorunu yine ‘şiddet’ oldu.

Ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre kadınların yüzde 68’i, erkeklerin yüzde 63’ü kadınların en büyük sorununun şiddet olduğunu ifade etti. Şiddetin boşanma sebebi olabileceği ile ilgili görüşte de artış görüldü. Dikkat çeken sonuçlardan bazıları şöyle:

>> Toplumsal cinsiyet algısında, genç yaştaki erkeklerde artış görülse de sokakta eşitlik hissedilmiyor. Yetişkin kadınların akşam saatlerinde tek başına sokakta olmasını güvenli bulmayan kadınların oranı yüzde 32 iken, erkeklerde bu oran yüzde 25 olarak görüldü.

>>Ankete katılan kadınların yüzde 46’sı bugüne dek hiç çalışmadığını beyan etti. Çalışmayı bırakan kadınların yüzde 44’ü ailenin izin vermemesi nedeniyle, yüzde 13’ü güvenli çalışma ortamı sağlanmaması sebebiyle işi bıraktı.

>> Annesi çalışan çocukların daha özgüvenli olduğuna inananlar geçtiğimiz yıllara göre artmış durumda. Bu oran kadınlarda yüzde 63, erkekler de ise yüzde 50 olarak görülüyor.