Birçok kentte yine kadın cinayeti yaşandı. İstanbul’da Beril Varol, Düzce Nevriye Şeker ve İzmir’de de Rojda Şayla erkekler tarafından öldürüldü. Adana’da ise sokak ortasında vurulan Elif E. yaralandı.

Kadınların öldürülmediği gün yok!

Haber Merkezi

Kadın cinayetlerinin sonu gelmiyor. Dün yine ülkenin birçok kentinde kadınlar erkekler tarafından öldürüldü. İstanbul Şişli'de, Yavuz Selim Bektaş adlı erkeğin, eski kız arkadaşı olduğu belirtilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli 28 yaşındaki Beril Varol ile birlikte yaşadığı Ömer Akın'ı öldürdükten sonra intihar ettiğini belirledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Varol'un ölümünün ardından, "Çok acılı ve öfkeliyiz. Ne yazık ki gencecik bir çalışanımızı, Beril Varol’u erkek şiddeti aramızdan aldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyorum. Bu şiddet, bu akıl, bu zihniyet bitsin, gitsin artık" diye açıklama yaptı.

kadinlarin-oldurulmedigi-gun-yok-1021340-1.
Beril Varol

KAÇARKEN YAKALANDI

Düzce’de, 65 yaşındaki Ali Şeker isimli erkek, evli olduğu 54 yaşındaki Nevriye Şeker isimli kadını boğarak öldürdü. Olay dün öğle saatlerinde Demetevler Mahallesi’nde meydana geldi. Ali Şeker ile Nevriye Şeker'in evinden bağrışmalar geldi. Bir süre sonra seslerin kesilmesi ile şüphelenen komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Ali Şeker’i kaçmaya çalışırken yakaladı. Eve giren polisler, Nevriye Şeker’in cansız bedeni ile karşılaştı. Ali Şeker gözaltına alınırken, Nevriye Şeker’in cenazesi yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

kadinlarin-oldurulmedigi-gun-yok-1021341-1.
Nevriye Şeker

Rojda Şayla isimli kadın, boşanma kararı aldığı Nuh Şayla adlı erkek tarafından öldürüldü. Rojda Şayla'nın, Nuh Şayla ile 6 ay önce evlendiği ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, İzmir Bornova'da meydana gelen olayda, Nuh Şayla, bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığı Rojda Şayla'nın oturduğu siteye gitti. Rojda Şayla'nın dairesinin kapısına giden Nuh Şayla, Roja Şayla'nın kapıyı açmaması üzerine tabanca ile art arda ateş etti. Bu sırada kapının arkasında bulunan kadın vuruldu.

kadinlarin-oldurulmedigi-gun-yok-1021342-1.
Rojda Şayla

Nuh Şayla suç aletini olay yerinde bırakıp kaçarken, silah sesini duyanlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polisin yaptığı kontrolde, Rojda Şayla, kapının ardında hareketsiz şekilde yatarken bulundu. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Rojda Şayla'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ayrıca, Rojda Şayla'nın Nuh Şayla hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

BACAĞINDAN VURDU

Adana'da sokak ortasında tartıştığı Elif E. isimli kadını bacağından, patronu Orhan K.'yi de ayağından tabancayla yaralayan Mahmut Çağlar, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilip yakalandı. İfadesinde, "Mahalleden ağabeyime namussuzluk yaptığı için Elif'i vurdum" diyen Çağlar, tutuklandı.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde boşandığı İlke Kuleli'ye çalıştığı markette baltayla saldırıp, 5 parmağını koparan İsmail Demirci isimli erkek için "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Demirci'nin, Kuleli'yi olaydan iki ay önce de "İlke Kuleli son günlere geliyoruz. Kararını ver. O markete yarın geleceğim. İkimizi yok edeceğim" yazılı mesaj attığı gerekçesiyle "tehdit" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı da iddianamede yer aldı.

ADALET İSTİYORUM

Mersin’de eski nişanlısı tarafından tabancayla vurularak öldürülen 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın ailesinin acısı hiç dinmiyor. Oskay ailesi, kızları için adalet istiyor. Anne Fatma İsmet Oskay, 31 Mayıs’ta ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanacak sanık Barış Can U.’nun en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, “Benim hala ciğerim, canım yanıyor. Ben onun saçının teline kıyamıyordum. Evladımın odasına giremiyorum. Adalet istiyorum” dedi.

kadinlarin-oldurulmedigi-gun-yok-1021343-1.
Raziye Oskay