Filmmor, 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni koronavirüs sebebiyle ertelerken seçtiği filmleri online olarak kadınlarla buluşturmaya devam ediyor. Filmmor ekibi, “Kadınların sinemasının bir başka hayrı daha, hepimize iyi gelsin” diyor

‘Kadınların sineması hepimize iyi gelsin!’

MERAL DANYILDIZ

16 Mart’ta başlaması beklenen festivalin, koronavirüs sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmesine rağmen Filmmor, seçtiği filmleri online bir şekilde kadınlarla buluşturmaya devam ediyor. Filmmor, 18. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni beklerken; Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsü ‘pandemi’ ilan etmesiyle birlikte, festivali ertelemesine rağmen izleyicileri yalnız bırakmıyor.

Filmmor ekibi, 18. Festival programının hâlâ seyircisiyle buluşmayı beklediğini aktararak şöyle diyor: “Eve kapandığımız bu günleri atlatmakta biz ‘nasıl kolaylaştırıcı olabiliriz’ diye düşününce Filmmor online çıktı. Filmmor yapımı filmlerle başladık, daha yönetmenlere, yapımcılara geniş bir duyuru, davet de yapmamamıza rağmen haberleştiğimiz yönetmenler hemen katıldı. Yaptığımız zaman onlar da katılacaktır. Buradan da duyurmak gerekirse, Filmmor online şimdiye kadar Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde gösterilmiş tüm filmlere açık, biz bir seçme yapmıyoruz, dileyen herkes katılabilir, bize haber vermeleri kâfi.”

MORALE İHTİYACIMIZ VAR

“Filmmor Online’da bu yılın, 18. Filmmor’un programı değil, 18 yılın festival programından filmler online yayınlanıyor. Her gün saat 16.00’da bir filmin online linkini paylaşıyoruz sosyal medya hesaplarımızdan. Öncesinde de hangi film olduğunu duyuruyoruz. Ama henüz haftalık program yapmadık. Çok yeni her şey, hızlıca başladık. Umarım bu karantina günleri çok uzun sürmez. Önleme ve morale ihtiyacımız var. Bu salgın sürdüğü sürece, biz de devam edeceğiz. Çünkü gelen tepkilerden bir rutini sürdürmeye katkısı olduğunu, izleyenlere iyi geldiğini görebiliyoruz. Sinemanın, kadınların sinemasının bir başka hayrı daha, hepimize iyi gelsin.”