Kadir İncesu ve Aydın Kaşkal’ın ilk kitap heyecanı

Yağmur BOZACI

Gazeteci yazar Kadir İncesu, ‘Dile gelen Kalem’, şair Aydın Kaşkal ise ‘Kabuğunu Arayan Yara’ adlı kitabı için düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzaladı.

Usar Yayınları tarafından Hatay Restaurant’ta düzenlenen, şair yazar Osman Bozkurt’un yönettiği etkinlikte, Aydın Kaşkal’ın ‘Kabuğunu Arayan Yara’ adlı şiir kitabı üzerine Kadriye Keser, Kadir İncesu’nun ‘Dile Gelen Kalem’ adlı söyleşi kitabı üzerine ise BirGün gazetesi kültür sanat editörü Burak Abatay konuştu.

EDEBİYATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Etkinliğe yazar, şair ve sanatçılardan; Necati Tosuner, Tülay Ferah, Mehrizat, Nevra Bucak, Mustafa Işık, Melahat Babalık, Mehmet Ali Işık, Yıldız Tümerdem, Kirkor Yeteroğlu, Doğan Karakuş, Korkut Akın, Hasan Örnek katılarak renk kattılar, destek verdiler.
Şair Yazar Osman Bozkurt, Kadir İncesu’nun “Dile Gelen Kalem” kitabı için şu değerlendirmede bulundu: “Pek çok genç okurun sadece söyleşilerinden değil, onun fotoğrafçı, gazeteci ve edebiyatın söyleşi türünde ürün veren kalemlerinden biri haline gelmesini sağlayan, her türlü zorluğa karşı direnme gücünü ve sabrını yansıtan deneyimlerinden de esinleneceklerini umuyorum. İncesu, fotoğraf çekimleriyle yetinmeyip, aynı zamanda portre çalışmalarına emek vermiştir. Okurlar onun bütün sanat edebiyat çalışmalarında sanatçı duyarlılığının iyiliği unutmayan ve önceleyen sadık kimliğini yansıttığını göreceklerdir. Kalemi dile getiren onun özverili vefakâr tutumudur.”