Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yargıya başvurdu. İYİ Parti lideri Akşener, 2019'da 86 yaşında ölen Kadir Mısıroğlu için, "Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim" demişti.

Kadir Mısıroğlu'nun ailesinden Meral Akşener için suç duyurusu
Fotoğraf: DHA

Türkiye ve Atatürk ile ilgili söylediği sözler nedeniyle tartışma konusu olan ve ve 2019'da 86 yaşında ölen Kadir Mısıroğlu'nun çocukları, “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim” sözleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Mısıroğlu'nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.

"Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" diyen Avukat Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu. Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

'ÖZÜR DİLERİM' DEMİŞTİ

İYİ Parti lideri Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür" demişti.

“Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle de siyasette ve sosyal medyada tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" mesajı paylaşmıştı.