Konya'da kadına yönelik erkek şiddetini engellemek isterken, Özgür Duran isimli saldırganın ölümüne sebep olan Kadir Şeker, koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Şeker'in test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi

Kadir Şeker'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Özgür Duran adlı erkek tarafından darp edilen Ayşe D., adlı kadını kurtarmak isterken Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Şeker'in yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katılacak olan Kadir Şeker, bugün saban saatlerinde koronavirüs şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış, Şeker'in ağabeyi Fatih Hidayet Şeker de konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

''Kardeşim Kadir bugün sabah saatlerinde koronavirüs şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Test yapılacakmış. Cezaevinde pozitif bir kişi ile temasta bulunduğu için şüphe üzerine test yapılmak için hastaneye gönderildi. Kardeşimin can güvenliğinin olduğu bir durumda tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İyileştiği durumda bile tekrar cezaevine döndüğünde yine aynı kişilerle temasta bulunacak. Şu an test sonucu bekliyoruz."

Bugün saat 11.30'da ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Şeker'in avukatları ise, 11.30'daki davanın ertelenmesi gibi durumun olmadığını, davanın görülebileceğini belirtti.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece tutuklu sanık Kadir Şeker'in avukatları Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Hasan Hüseyin Uyar ve Seyhan Candan katıldı. Öldürülen Özgür Duran'ın avukatı ise gelmedi. Tedbirler nedeniyle sanığın getirilmeden yapılması planlanan duruşmaya, Kadir Şeker, cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Eldiven ve maske takan Şeker, önceki ifadelerini tekrar ettiğini, savunmasını ayrıntılı olarak yüzyüze yapmak istediğini ve tahliyesini talep ettiğini söyledi. Ayrıca sağlık durumunun iyi olduğunu ve yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine başka bir koğuşta karantinaya alındığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, mevcut delilleri göz önüne alarak, Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi. Mahkeme heyeti ayrıca Şeker'in tutukluluk halinin 27 Mayıs günü dosya üzerinden incelenmesini de karara bağladı.

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını görmüş, olaya müdahale etmek isterken çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplanmıştı. Özgür Duran ölürken, Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanmıştı.

DHA