Kadriye Moroğlu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni tarafından tacize maruz bırakıldığını iddia eden öğrenci E.K.’nin açtığı dava görüldü. Duruşmanın gizli yapılması taleplerini reddeden mahkeme, tanığın duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma şubata ertelendi

Kadriye Moroğlu Lisesi’nde taciz davası görüldü: Tanığa zorla getirme

HABER MERKEZİ

İstanbul’da Küçükçekmece’deki Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni tarafından tacize maruz bırakıldığı öne süren E.K. isimli öğrencinin açtığı davanın dördüncü duruşması bugün görüldü. Sanık S.D., İstanbul Küçükçekmece 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya katılmadı.

Tanık olarak sanığın görev yaptığı sırada okulda biyoloji öğretmeni olan E.E. dinlendi. Beyanında olayı öğrencinin annesinden öğrendiğini ve öğrencilerinden de sanığın E.K.’yi ders dışına çıkardığını öğrendiğini belirten E.E.’ye, sanığın öğrencileri istismar etmek amacıyla mı dersten çıkardığı soruldu. Ertin ise sanığın çocuklarla iletişim kurmak ve samimiyet geliştirmek adına dersten çıkarttığı bilgisine ulaştığını açıkladı.

‘DURUŞMA GİZLİ YAPILSIN’

Mahkeme heyetinden süre talep edilirken, olayda taciz unsuru bulunmadığı öne sürüldü. Dosyanın medyatik hale getirildiğini söylenirken, duruşmaların gizli yapılması da talep edildi. Tanık Tolga Aydın hakkında zorla getirilme emri çıkartılmasına karar veren mahkeme, duruşmaların gizli yapılması talebini reddetti. Duruşma 7 Şubat’a ertelendi.

ADALET İSTİYORUM

Davanın ardından açıklama yapan E.K.’nin annesi M.K., “Sadece kendi evladım için değil bütün çocuklar için adalet istiyorum. O okulda yaşadıklarımı bir tek ben biliyorum” dedi.

E.K.’nin avukatı, duruşmada okulda çalışmış öğretmenlerin tanık olarak dinlendiğini aktardı. Tanıklar olayın duyulmasının ardından özellikle kız öğrencilerden yoğun bir taciz protestosunun yükseldiğini ifade ettiğini aktardı. Öğrencilerin taciz edildiklerine dair beyanlarda bulunduğunu belirten avukat, “Sanık avukatı duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti ancak bu mahkeme tarafından reddedildi. Cinsel suçlara ilişkin davalar asla kapalı yapılmamalı. Tamamen aleni olmalıdır. Kadın ve çocuk örgütlerinin bu davalara katılmaları çok önemli. Bu davalarda kamuoyu oluşturulduğunda karar süreçlerini etkilediğini biz daha önce birçok davadan biliyoruz” diye konuştu.