Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki tacize karşı duruşma tarihi belli oldu

Kadriye Moroğlu Lisesi’nde öğrencisini taciz eden coğrafya öğretmeninin ilk duruşması 20 Kasım günü görülecek.

Lisedeyken uğradığı tacizi mahkemeye taşıyan Eylül’ün ilk duruşması 20 Kasım’da Küçükçekmece Adliyesi’nde görülecek. Avukatı Neziha Eken “mahkemeden çıkacak sonuç yalnızca Eylül’ü değil Türkiye’deki bütün kadın ve çocukları ilgilendiriyor” dedi. Kadınlar ve çocuklarla ilgilenen kurumlardan davaya sahip çıkmalarını istedi.

Bianet'ten Elif Ünal'ın haberine göre, Dosyada ayırma kararı veren savcılık, öğretmen hakkında “basit tehdit” ve “çocuğa karşı cinsel taciz” suçlamalarıyla iddianame hazırlamıştı. Okul idaresi hakkındaki suçlamalar için ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Savcılık takipsizlik kararı gerekçesi olarak okul yönetiminin suçu idari makamlara halihazırda bildirmiş olmasını, adli makamlara bildirmesi gerektiğini ise bilmediğinden kast suçunun olmamasını sundu.

Eylül’ün avukatı ÇHD Kadın Komisyonu’ndan Neziha Eken savcılığın bu kararı sonrasında, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi verdiklerini belirtti.

"Kadınların uğradığı her şiddet davası her taciz davası politik davalardır” diyen Eken, bu davalarda alınan her kararın Türkiye’de yaşayan bütün kadınların hayatını etkilediğini söyledi.