Kadrolu Saray 'misafiri' Feyzioğlu: Tuzu kuru olanların ne dediği önemli değil

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargıtay'ın Saray'da düzenlenecej adli yıl açılış töreni davetini reddeden barolara ilişkin açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, "Tuzu kuru olanların ne dediği önemli değil" ifadelerini kullandı.

Saray'da gerçekleştirilecek adli yıl açılış törenine ilişkin tepkiler büyüyor. İzmir Barosu’nun gösterdiği ilk tepkinin ardından, yargı bağımsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle daveti protesto eden baro sayısının 30’u geçtiği ifade edildi. Türkiye’de kayıtlı toplam 106 bin 436 avukattan, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 97 bin 445 avukatın kayıtlı olduğu barolar, Saray’ın davetine katılmama kararı almıştı.

Baroların Yargıtay'ın davetini reddetmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiyenin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Barolara tepkisine ilişkin konuşan Feyzioğlu, "Tuzu kuru olanların ne dediği önemli değil" dedi.

Yargı reform paketi hakkında da konuşan Metin Feyzioğlu, "Değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır" yorumunda bulundu.