Karşıyaka 109’uncu kuruluş yıldönümünü kötü bir sezon başlangıcıyla kutluyor. Sezona transfer yasağını kaldırarak büyük umutlarla başlayan Kaf-Kaf ilk 10 hafta sonunda toplamda yalnızca 11 puan toplayabildi.

Kaf-Kaf bu sezon kayıp

BirGün EGE

TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta sezona transfer yasağını kaldırarak başlayan Karşıyaka, 12 yeni transfer yaptı. Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Kaf-Kaf, 10 haftanın sonunda topladığı 11 puanla 13’üncü sırada yer aldı. Geçen 109’uncu kuruluş yıldönümünde evinde Karbel Karaköprü Belediyespor’a 4-1 yenilerek taraftarlarını üzen Karşıyaka, camiaya kulübün kuruluş yıl dönümünü buruk kutlattı.

Sezona büyük hedeflerle yıllardır yer aldığı 4’üncü lig kategorisinden kurtulma ümidiyle başlayan İzmir’in köklü kulübü, 10 haftada yalnız son iki sıradaki Karabükspor ve Ceyhanspor’u yenebilirken, topladığı 11 puanla zirvenin 14 puan gerisinde kaldı. 1 Kasım 1912’de kurulan Türk futbolunun tarihi kulüplerinden Karşıyaka, kuruluşunun 109’uncu yılına futbolda amatör kümeye düşme barajının yalnız 1 puan üzerinde girdi. Karşıyaka TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta 9’uncu sırada yer alan Çankaya FK’nın konuğu olacak.

Taraftarı önünde daha önce en son 2’nci Lig’den düştüğü 2017-2018 sezonunda 29 Nisan 2018’de Fethiyespor’a 4-0 yenilen Kaf-Kaf, iç sahada 3.5 yıl sonra kalesinde 4 gol birden görürken, öfke patlaması yaşayan yeşil-kırmızılılar hem futbolculara hem yönetime yüklendi. Taraftarlar, yönetimi de istifaya davet etti. Karşıyaka’da Başkan Turgay Büyükkarcı, farklı Karaköprü Belediyespor mağlubiyeti sonrasında 4 yıla yaklaşan başkanlık döneminde ilk kez maç sonu soyunda odasına girerek futbolculara sert çıktı. Öfkeli bir şekilde soyunma odasına giren Turgay Büyükkarcı, futbolcuların hepsine bir eksikleri olup olmadığı, şikâyetleri olup olmadığını sordu. Futbolcuların formanın ağırlığını bilmediğini söyleyen Büyükkarcı, “Her şeyiniz tamsa niye bu sonuçları alıyoruz. Ben eksik olanı biliyorum. Bu taşıdığınız formanın ağırlığını bilmiyorsunuz, Karşıyaka formasının ne olduğunu bilmiyorsunuz, eksik olan bu. Ama bundan sonra topunu oynamayan oyuncu formasını bıraksın, çeksin gitsin” dedi.