Kafkasya’da muhalefet, yeni haftayı eylemlerle karşıladı. Ermenistan’da halk, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası talebiyle başkent Erivan’da hükümet binalarına yöneldi, 50’den fazla kişi gözaltına alındı. Gürcistan’da ise muhalefet liderinin gözaltına alınmasının ardından yüzlerce kişi sokağa döküldü.

Kafkasya’da halk sokakta

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın istifa etmesi talebiyle de dün başkent Erivan’da muhalefet sokağa çıktı. Kent merkezindeki hükümet binalarının yakınında düzenlenen eylemlere polis müdahale etti, 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında muhalefet partisinden bir yetkili de bulunuyor.

Ermenistan'da muhalefet, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesin sağlandığı 10 Kasım'dan bu yana Başbakan Nikol Paşinyan'ın görevi bırakması talebiyle eylemler düzenliyor.


Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, Ermenistan ve Rusya savunma bakanlıkları arasında da askeri alanda görüşmeler yapıldığı medyaya yansıdı.
Ermenistan Savunma Bakanı Vagharshak Harutyunyan, Rusya'nın devlet haber ajansı RIA Novosti'ye röportaj verdi. Ermenistan Türkiye sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gümrü'deki Rus askeri üssünün büyümesi ve kapsamının genişletilmesini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ise herhangi bir açıklama gelmedi ancak Rusya'nın Erivan Büyükelçisi Sergey Kopırkin, Moskova'nın Erivan'a Ermenistan ordusundaki reform sürecinde destek verdiğini söyledi.

GÜRCİSTAN’DA MUHALEFETE OPERASYON

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından Birleşik Ulusal Hareketi'nin Başkanı Nika Melia gözaltına alındı.
Muhalefet lideri Nika Melia’nın gözaltına alınmasına tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa çıktı. Gürcistan'da 20 Haziran 2019'da 26. Ortodoks Parlamentolar Arası Genel Asamblesi'nin oturumunda, Rusya heyetinde yer alan Rus Komünist Partisi üyesi ve Rusya Devlet Duması milletvekili Sergey Gavrilov'un parlamento başkanının koltuğuna oturması binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

Protestocuları kışkırttığı gerekçesiyle gözaltına alınan, sonrasında kefaletle serbest bırakılan Melia hakkında kefaleti ödemeyince yeniden gözaltı kararı çıkmıştı.