CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li belediyelerin İstanbul’da öğrencilerin ve velilerin eğitim sorunlarını çözmek için çalıştığını ancak talimatla bu çalışmaların engellendiğini belirtti. Kaftancıoğlu, "Ne yazık ki ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimatlar gidiyor. 'Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinden ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir talepte bulunmayın.' Yani 'belediyelerin sizlere hizmet hak etme hakkını engelleyin' diyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaftancıoğlu: CHP'li belediyelerin eğitime vermek istediği destek talimatla engelleniyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılının başında İstanbul'da eğitimin gerçekliği ve iktidarın eğitim politikasındaki çarpıklıkları gündemiyle yaptığı basın açıklamasının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen, koşulların değişmemesi ve hala okulların taahhüt edilen tarihte yapımları ve tadilatlarının tamamlanmamış olması nedeniyle eğitimde yaşanan sıkıntıları paylaşmak üzere yeni öğretim yılı öncesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğrenci velileri, mahalle sakinleri ve İstanbul milletvekilleri Sibel Özdemir, Gülizar Emecan ve Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı toplantıda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul örgütü olarak vatandaşın birincil ve öncelikli sorunlarından olan, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın eğitim sorunlarını 5 yıldır takip ediyoruz ve bu dönem kapılarını çaldığımız vatandaşlarımız hangi sosyoekonomik seviyede olursa olsun, kapıları açan kadınlar ve erkeklerin birincil gündemi İstanbul gibi bir metropolde çocuklarının eğitime erişimdeki zorlukları ve çocuklarını eğitime gönderirken onların masraflarını karşılamadaki sorumlulukları. Biz, yeni başlayacak olan eğitim ve öğretim döneminde çocuklarımıza zihin açıklığı ve ailelerine de dayanma gücü diliyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ 60-70 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM GÖRMEK ZORUNDA"

İstanbul Eyüpsultan ilçesi Haydar Akçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kaftancıoğlu, "Bugün Eyüp'te yıkılan ve bu yıl eğitim öğretim dönemine yetiştirilmek üzere duyurusu yapılan, ihalesi yapılan ve inşaatı başlatılan bir eğitim kurumunun önündeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve milletvekillerimiz ile birlikte ve arkada göreceğiniz üzere iş bitim tarihi geçmiş, çocuklarımız bu eğitim döneminde bu okula gitmesi gerekiyorken ne yazık ki çocuklarımız bulundukları yerdeki okula değil çevrede uygun okullara gönderilip, aileler ayrıca servis ücretini ödemek zorunda bırakılıp, 60-70 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorundalar. Siyasetin görevi nedir? Siyasetin görevi ülkeyi yöneten siyasetçilerin görevi boş işlerle uğraşmak değil, vatandaşın gerçek sorunlarını çözmektir. Vatandaşın sorunlarını çözmek yerine başka işlerle uğraşanlara bu sözler gitmez biliyoruz. Ancak biz vatandaşımıza diyoruz ki, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de eğitim sorunlarımız çözülecek. Hep birlikte dertlerimiz bitecek" şeklinde konuştu.

"CHP’Lİ BELEDİYELERİMİZİN EĞİTİME VERMEK İSTEDİĞİ DESTEĞİ ENGELLEYEN BİR ANLAYIŞ VAR"

CHP'li belediyelerin İstanbul’da öğrencilerin ve velilerin eğitim sorunlarını çözmek için çalıştığını ancak talimatla bu çalışmaların engellendiğini belirten Kaftancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Örneğin Büyükçekmece’de yıkılan okulun bahçesine prefabrik okul yapılıyor. Belediyemiz ‘bu prefabrik okul yerine bize yer gösterin, belediye kaynaklarıyla okul yapalım. Çocuklarımız gitsin’ deniliyor. Ancak belediyemize okul yapılması için herhangi bir yer gösterilmiyor. Örneğin Kağıthane ilçesinde ‘tadilat yapacağız’ diye bir okul yıkılıyor ve bu okulu yeniden yapmalarını bir kenara bırakın arazi Kağıthane Belediyesi'ne tahsis ediliyor."

CHP’li belediyelerin kaynak aktarımı ya da eğitim öğretimde sorun çözmeye yönelik adımların engellenmesiyle birlikte ilçe milli eğitim müdürlüklerine de talimatların gittiğini belirten Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Ne yazık ki ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimatlar gidiyor. 'Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinden ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir talepte bulunmayın.' Yani 'belediyelerin sizlere hizmet hak etme hakkını engelleyin' diyorlar. Buna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, şu ana kadar İstanbul'da 146 okuldan gelen talepleri karşıladı. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz yarattığı kaynakla okulların tadilatlarını ve tamiratlarını karşılayarak milyonlarca liralık bir bütçe ayırarak iktidarın yapmadığı, Milli Eğitim Bakanı’nın görmediği okullara, hem öğrencilerimiz daha iyi eğitim görsün, hem de orada çalışan öğretmenler, müdürler, daha iyi hizmet versinler diye okullarımıza milyonlarca liralık kaynak aktarım bulunuyorlar."